Acarieni

Acarieni - fac parte din clasa Arachnida, increngatura Arthropoda. Sunt in general specii parazite si pradatoare. Alaturi de insecte, acarienii reprezinta al doilea grup important de daunatori, care provoaca pagube plantelor cultivate. Sunt animale mici, a caror dimensiune corporala oscileaza, intre 0,2 - 2,0 mm lungime, avand corpul oval sau vermiform. Corpul este scurt si protejat de un tegument intarit sau moale, extensibil (rareori fiind dur).
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Alexandra
  14 septembrie 2021
  Bună ziua! De o săptămână smochinul meu este invadat de acarieni. Trebuie sa recunosc faptul ca habar nu aveam cum se numește acesta boala, dar examinându-l cu atenție, am observat printre frunzele lui un fel de plasa de păianjen cu niște “chestii” foarte mici, albe, care mișunau. Cum as putea elimina acarienii? Voi atașa câteva poze. In Februarie am rupt 3 crenguțe dintr-un smochin și le-am plantat intr-un ghiveci. Abia in Aprilie s-au prins și au început sa iasă primele frunzulițe. Acum smochinul (crenguța din mijloc) are 1 m înălțime, iar celelalte doua au rămas pitice. Spontan, a crescut și o begonie. As vrea sa separ cei 3 smochini, dar si begonia in ghivece separate. Se poate acum, pe durata tratamentului? Sa schimb tot pământul sau sa îl amestec cu unul nou? Ce ma sfătuiți sa fac? Va Multumesc frumos!
  0
  1
  Alexandra
  21 iulie 2021
  Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat pt a readuce la viata aceasta planututa. M-am confruntat si anul trecut cu acarieni si am crezut ca am scapat de ei, insa am observat cu tristete ca de cateva zile e invadata din nou. Aproape toate frunzele sunt distruse si as vrea sa stiu daca o mai pot salva si cu ce. Multumesc mult!
  0
  1
  Mihnea Beuran
  11 iunie 2020
  Am fost invadati recent in curte de insecta din imagine. Este foarte mica si circula pe peretii albi, pe pavaj si au inceput sa urce pe casa. Am gasit deja si in casa, trecuti prin termopane una doua insecte. Avem o peluza de trifoi de 100 m2, dar pe plante nu s evad panze sau urme de afectare. Exista curti vecine care au probabil gaini. Nu reusim sa identificam insecta sa stim cum scapam de ea. Daca o calci pateaza inclusiv talpa alba a adidasului cu rosu.
  2
  1
  Mihaela
  11 aprilie 2020
  Am niste insecte mici care se numesc acareni de trifoi. Am multe in jurul geamului si pe pervaz din afara. Cum as putea sa scap de ele. Va multumesc.
  0
  1
  Mihai
  11 septembrie 2017
  Ce substanta ar trebui folosita pentru basicarea frunzelor la vita de vie?  Probabil e voba de un paianjen.
  0
  1
  iancu paul
  13 mai 2017
  Ce boala este privind frunzele atacate la un par si cum se trateaza? Multumesc anticipat!
  0
  3
  Marinela
  18 mai 2016
  În gradina ( pomi fructiferi , trandafiri, diverși arbuști) trăiește o specie de păianjen pe care nu o regăsesc în descrieri sau în fotografii. Sunt colorati cu galben -negru.Acum sunt mici ,cat o gămălie dar spre sfârșitul verii cresc considerabil. Sunt în număr foarte mare. Ii găsesc oriunde. Pot vorbi chiar de infestare. Sunt chiar si in jardinierele de la ferestre.Anul trecut am tot stropit cu nissorun sau milbeknock. . Fara un rezultat multumitor.Nu am efectuat stropirea de iarna anul acesta. Va rog sa mi indicați o schema de tratament. Despre ce păianjen este vorba?. Mulțumesc.
  0
  1
  Cruceru
  29 iulie 2015
  Ce anume pot folosii împotriva paienjenilor din flori exterior? Multumesc
  0
  1
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Acarieni

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec