Paduchele Lanos

Paduchele Lanos este originar din America de Nord si a fost introdus accidental in Europa la sfarsitul sec. XVIII-lea, fiind observat pentru prima data in Elvetia in 1870. In Romania este intalnit in special la mar, ocazional pe gutui si foarte rar pe par, dar este intalnit in special pe plantele ornamentale.
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Ștefan
  6 octombrie 2021
  Am cumpărat acum aproximativ o luna cateva plante suculente iar astazi la o analiza mai atenta am observat ca multe dintre ele au paduchi lânosi. Ce imi recomandați sa fac si ce produse pot sa folosesc pentru a scapa de ei si fara sa fie daunator pentru suculente? Va mulțumesc anticipat!
  0
  1
  Cornelia C.
  2 iulie 2020
  Bună seara, Vă rog frumos, dacă se poate, sa mă ajutați în următoarea problemă. În fața blocului unde locuiesc avem plantați, în ghivece, o specie de brăduți(spre rușinea mea nu știu cum se numesc), vreo 10 la număr, care sunt infestați cu păduchele lânos. Mai avem și alte plante, cum ar fi mentă, lămâi, hortensie, și alte câteva plăntuțe care sunt infestate cu musculița albă și măslin, rododendron, yucca, bonsai, ananas care, momentan, nu sunt încă infestate. Ce ma sfătuiți să folosesc pentru a combate acești dăunători? În attach regăsiți și câteva poze cu brăduții. Voi reveni mâine dimineață cu pozele celorlalte plante infestate. Mulțumesc, O seară frumoasă! Cornelia Covete
  0
  1
  pavel elena
  30 iunie 2015
  Cum pot combate păduchii lânoși la streptocarpus?
  0
  1
  flori
  26 mai 2015
  am si eu niste orhidei pline de paduchi lanosi cum scap de ei ? ce tratament sa aplic?
  0
  7
  Sorin Anton
  25 aprilie 2015
  Am un Rhododendron superb care spre sfarsitul iernii a facut paduchi lanosi cred, l-am curatat si l-am scos in balcon unde incepuse sa-i mearga din nou excelent dupa care frunzele au inceput din mijloc catre exterior sa capete o culoare maron si sa aiba un fel de praf maron-caramiziu. Ce ar fi de facut. Va multumesc mult
  0
  1
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Paduchele Lanos

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec