Coropisnite

Coropisnite este o specie raspandita in Europa, Asia Centrala si de Vest, Africa de Nord si Africa Centrala. In tara noastra este intalnita in toate zonele, in special in gradinile de legume, sere, solarii si rasadnite cu soluri bogate in materie organica, unde produce pagube considerabile. Este semnalata de asemenea si in culturi de camp. Adultul are corpul robust, alungit, aproape cilindric, de culoare brun-castanie, mai inchis pe fata dorsala si mai deschis pe fata ventrala (aproape galben), cu tegumentul pubescent.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Victor
  26 decembrie 2020
  Care este durata de viata a coropisnite ?
  0
  1
  viorel
  30 septembrie 2020
  Buna ziua,cum pot scapa de aceste furnici,din cat vedeti pamantul pur si simplu e ciuruit,mentionez ca am unele colturi ale gradinii unde am semanat gazon,o fi din cauza asta,o fo din cauza secetei,dar oricum multe gauri,va multumesc
  0
  1
  Roman
  1 mai 2016
  Am o mica plantatie cu capsuni din toamna cu folie si picuratoare si de ieri pana azi am observat 10 plante cazute la pamant(complet ofilite).am scos o planta si am observat radacina mancata la aproximativ un cm in pamant. Oare sa fie coropisnite? Nu am mai avut aceasta problema pana acum. ce pot sa fac si cum sa-l tratez?
  0
  1
  Ion
  11 aprilie 2016
  Dupa lucrarile de primavara am observat ca radacinile merilor sunt firave si am decis sa controlez cativa si am observat ca eraaproape sectionata total.ce sfat imi puteti da si daca mai pot fi salvati,mentionez faptul ca ei au inmugurit . Nu am posibilitatea sa va trimit o poza cu radacinile,in Zona nu am nici un lac sau zona mlastinoasa,radacinile de care va spuneam arata ca si cum ar fi roase.ideea e ca am gasit doar un gandac negru in zona radacinii,e posibil sa fie coropisnita?
  0
  1
  Anghel Iulia
  19 iulie 2015
  De ceva vreme am o lupta interminabila cu niste cosenile (albe, pufoase, excreta o substanta transparenta si lipicioasa) care nu se dau invinse si se extind pe ORICE gasesc (lamai, mandarin, banan, cafea, ficus, etc.), mai putin buruieni bineinteles - am balcon deschis si uneori mai apare si cate o buruiana printre alte plante. De asemenea detin un trandafir japonez care poate fi expus ca exemplu de daunatori ce pot ataca aceasta planta si nu numai, cred ca am identificat minim 4 creaturi diferite pe el, cele mai insistente fiind un fel de insecte negre care colonizeaza in principal florile si care mai nou si-au deschis apetitul si catre alte plante, in ciuda eforturilor mele. As dori sa scap de aceasti invadatori si sa protejez plantele pe viitor, ce imi puteti recomanda?
  0
  1
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Coropisnite

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec