Rhododendron

Rhododendron si azalee – sunt arbusti de o mare frumusete si eleganta a infloririi. In tara noastra cultura rhododendronilor este limitata datorita cerintelor deosebite ale acestora fata de umiditatea atmosferica si fata de sol, cat si fata de iernile aspre. Au nevoie de multa apa atat in timpul verii cat si inainte de intrarea in repaus vegetativ. Sunt prin excelenta plante de umbra. Se pot acomoda pe sol usor, nisipos si cu mult humus, amestecat cu pamant de frunze , eventual cu turba si total lipsit de calcar. Nu este obligatorie cultivarea in amestec de turba decat daca materialul saditor a fost produs cu turba. In prezent se cultiva foarte multe specii cat si hibrizi. Sunt de talie medie, cu ramuri drepte si vigoare variabila, cu frunze in general persistente. Coloritul, forma, marimea si parfumul florilor sunt variate.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

rhododendron-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Rhododendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.