Pilea

Pilea este cel mai mare gen de plante cu flori din familia Urticaceae, cuprinzand aproximativ 700 de specii, majoritatea speciilor fiind plante erbacee sau arbusti. Specia Pilea peperomioides este cea mai cunoscuta planta din acest gen, fiind populara datorita frunzisului in forma de monede. Originara din sudul Chinei, infloreste ocazional, producand flori albe, roz sau crem. In general cresterea speciilor de Pilea estea moderata. Lumina: Speciile de pilea prefera lumina puternica dar indirecta, razele directe ale soarelui pot provoca arsuri frunzelor. Umiditatea aerului: Sunt specii ce se dezvolta foarte bine in conditii de umiditate ridicata, daca umiditatea este scazuta, se pot pulveriza periodic frunzele cu apa. Apa: Pilea are cerinte medii de apa, se recomanda ca udarea sa fie realizata cand 3-4 cm din substrat s-a uscat. Fertilizare: Realizarea unei fertilizari echilibrate sustine dezvoltarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Se recomanda ca in perioada de repaus, sa nu se administreze ingrasaminte. Inmultire: Inmultirea acestor specii nu este dificila, se realizeaza prin butasi. Acestia pot fi obtinuti primavara, iar in conditii optime de mediu vor forma rapid racacini iar dezvoltarea plantei va fi rapida.
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Pilea

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec