Hoya

Hoya Carnosa este o planta originara din China, Asia de Sud-Est si Australia, cunoscuta sub numele de Floarea de ceara. Este un arbust cu frunze persistente, groase, coriacee, inchise la culoare, bine ramificat, cu lastari ce ajung peste un metru lungime. Inflorescentele dispuse in umbele se formeaza pe un lastar scurt si sunt de culoare alba, in forma de stea, cu un punct rosu in mijloc. Seva ce se gaseste pe suprafata florilor seamana cu mierea.
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Daniela Gheorghiu
  26 martie 2021
  Crește în pământ de hoya și anthurium, cu perlit și scoarța de orhidee, la temp 18-20 grade, pământul este menținut umed, nu ud, și umiditate atmosferică ridicată. Îngrășământ OSMOCOTE, tratamente insecticid + fungicid in octombrie-noiembrie când am băgat o în casă. Aceste puncte albe înconjurate de un puf alb au apărut peste iarnă. Planta nu pare să sufere dar "ghiveciul" e plin de "albinoși' și se simte un miros de ciuperci. Știu că rădăcinile hoyelor sunt sensibile și nu am avut curaj să intervin fara sfatul unei persoane avizate. P.S. nu poate hoyele pe care le am au așa ceva, doar câteva și nu toate au același regim de udare și umiditate atmosferică. Mulțumesc.
  0
  3
  Constantin
  19 martie 2021
  Salut. Am o hoya obovata si am descoperit ca are niste puncte negre pe frunze. Am atasat poze cu 2 frunze care erau foarte afectate pe care le-am indepartat. Multumesc.
  0
  2
  Elena
  7 mai 2020
  Buna. Frunza nouza de la hoya kerrii s a inconvoiat si a inceput sa se subtieze si sa se faca putin maro pe margine. O tin pe balcon (inchis, cu folie heliomata) orientat spre sud-vest, are doare de dup amiaza pana la apus, si o ud doar cand se usuca. Momentan nu am fertilizat-o. Cand am primit o avea frunza noua iesita, stand la mine a inceput sa se inconvoaie. De cand o am frunza s a mai marit putin si a inceput sa capete textura ceroasa specifica hoya. Aveti idee de ce se fac margine asa? Multumesc anticipat
  0
  1
  Catalina
  8 martie 2017
  Am planta de vreo doi ani si pana acum nu a vrut sa infloreasca. Am cautat peste tot dar nu am gasit-o si nu stiu absolut nimic despre ingrijirea ei. Dupa cum observati are acum niste clopotei mov inchis, iar din interior vor creste niste trompetele rosii (asa erau la persoana care mi a dat puiul). Are tendinte cataratoare. Va multumesc anticipat.
  0
  2
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar profesioniștii noștri îți vor sări în ajutor.

Post nou

Despre
Hoya

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec