Hibiscus

Hibiscus este un gen de plante cu flori ce fac parte din familia Malvaceae. Genul este destul de mare, cuprinzand cateva sute de specii care sunt originare din zone calde temperate, subtropicale si tropicale din intreaga lume. Speciile membre sunt renumite pentru florile lor mari si spectaculoase, si sunt cunoscute in mod obisnuit pur si simplu ca “hibiscus”. Genul include atat plante erbacee anuale, cat si plante perene, precum si arbusti lemnosi si copaci mici. Denumirea deriva din numele grecesc Pedanius Dioscorides acordat lui Althaea officinalis ( 40-90 dC). Mai multe specii de hibiscusi sunt cultivate pe scara larga ca plante ornamentale, in special Hibiscus syriacus si Hibiscus rosa-sinensis. Hibiscusi sunt plante tropicale care au nevoie de lumina si, poate mai important, de caldura pentru a se dezvolta frumos. Hibiscusul prefera caldura moderata si pentru a continua sa infloreasca trebuie sa aiba cateva ore de soare direct in fiecare zi.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

hibiscus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Hibiscus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.