Hedera

Hedera Helix este o planta taratoare cu un aspect placut, originara din Europa. Frunzele sunt colorate in nuante de verde si crem. Coditele frunzelor sunt rosietice si relativ lungi. Se aseaza in loc luminos pana la semiumbros, tot anul la cald. Speciile cu frunze colorate necesita mai multa lumina, iar cele cu frunze verzi mai putina.
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Adriana Dima Antal
  25 august 2021
  Buna ziua, Am achizitionat recent mai multe ghivece de Hedera Hibernica care are parti din frunze lipsa. Poate fi vorba de melci sau alti daunatori pentru care ar trebui sa folosesc ceva insecticid? Multumesc!
  0
  1
  Silviu
  16 august 2021
  Buna ziua, Am 30 de fire, plantate in luna Mai 2020, de Hedera Helix Hibernica din care vreo 6 sunt afectate de o boala(cred) avand o parte din frunze atinse de pete maro. Acestea din urma sunt separate de celelalte 24 fiind pe alta parte a casei. Sunt udate prin picurare la radacina o data la 3 zile. In pozele de mai jos aveti detalii cu ingrasamintele/insecticidele aplicate cat si detalii legate de eventuala boala . De la ultima aplicare am vazut ca am aceste probleme pe cateva din frunzele lor. Celelalte fire au aceasi maturitate si nu au nici o problema, am aplicat același tratament la același interval.
  1
  3
  Sorina
  23 aprilie 2021
  Bună ziua! Am achizitionat două iedere in urmă cu două luni. Le-am oferit aceleași condiții de lumină si umiditate, însă una dintre ele se usucă tot mai tare :( Le-am pulverizat cu apă aproape zilnic, iar apa le-am pus când se usca pământul. Celei sănătoase pare să-i meargă foarte bine. Oare ce aș putea face să o salvez pe cealaltă?
  1
  1
  Neti Cenac
  7 decembrie 2020
  Buna ziua! Revin cu rugămintea de a ma ajuta in identificarea problemei pe care o are iedera mea.Planta o am de mai mult de 20 ani si ea s a dezvoltat frumos de a lungul anilor.Anul acesta iedera mea a făcut o albeata pe tulpini si pe frunze(un prieten mai priceput ca mine a sugerat că ar fi fainare).Am incercat niste solutii de la magazinul de profil(nu le stiu denumirea) una din soluții fiind aceea care dizolvata intr o anumită cantitate de apă se albeste.Am stropit o de câteva ori fara nici un rezultat.Apoi am dat o de două ori cu un spray(dn nou nu stiu denumirea) si apoi dupa ce a rămas fără frunze am stropit o o data cu o soluție cu bicarbonat cu apa.Mentionez ca in balcon am patru vase mari cu iedera si doar una din ele are această problema.Cat priveste frecvența cu care o ud.......vara o dată la două zile....primavara sau toamna la trei sau patru zile si cam o data pe an pun in apa cu care ud plantele un ingrasamant pentru sol luat de la market.O zi bună! Multumesc!
  0
  1
  Georgescu Madalina
  22 septembrie 2020
  Apelez din nou la sfatul dvs.avand in vedere ca si intr-un trecut deloc îndepărtat, mi-au fost de un real ajutor. Am cumparat in iunie 2 ghivece cu iedera. Au primit acelasi condiții, fiind situtate una in fata celeilalte.Si au fost tratate similar in ce priveste ingrijirea. Au fost udate si fertilizate identic. Un timp au prezentat aceiasi evoluție foarte bună. Si deodată una am constat ca se degradează. Nu are nici un fel de paienjenis, nu sunt nici un fel de insecte, absolut nimic. Si totusi frunzele se stafidesc. Din frunzișul bogat a ramas după cum se vede.Cealalta după cum se vede și în poza este minunată. Mai pot face ceva pentru a o reabilita ? Va multumesc anticipat .
  0
  1
  Raluca
  27 august 2020
  Bună ziua! Acum câteva luni am pus în apa o crenguța de iedera, acesta a prins rădăcini și am plantat o într-un ghiveci în apartament. Problema este ca au apărut pe frunze și pe crenguțe ca niște pânze de păianjen mici și niște insecte foarte mici negre, pe care am încărcat sa le îndepărtez cu un servelet dar sunt foarte mici și lipicioase, iar acum au apărut și mai multe. De asemenea au apărut niște insecte foarte mici albe, foarte multe. Acestea stau și pe planta dar și pe sol. O alta problema ar fi ca pe unele funze au apărut zone maro, care încep sa se usuce. Cum as putea sa o salvez? Vă mulțumesc!
  0
  3
  Ramona C
  17 iunie 2020
  Buna ziua. Am un puiut de iedera cumparat de 3 saptamani, pe care l-am transplantat imediat cand l-am adus acasa si a inceput sa se usuce. L-am mutat intr-o zona mai luminata dupa prima saptamana, dar nu ii merge bine. Atasez 3 poze cu stadiul actual. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa mai salvez ceva. Multumesc! Ramona
  0
  1
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Hedera

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec