Gloxinia

Sinningia speciosa este o planta originara din America Centrala si de Sud, cunoscuta popular sub denumirea de Gloxinia. Este o planta erbacee, cu crestere in forma de tufa joasa, cu frunze mari oval-lanceolate, cu marginile neregulat dintate si ondulate, nervurile pronuntate, de culoare verde catifelata. Florile sustinute de pedunculi lungi, sunt mari, in forma de clopot ce priveste in sus, cu petalele in partea superioara sub forma unor lobi. Culorile predominate ale florilor sunt roz, rosu, violet, in combinatie cu alb sau galbui.
 • Acest forum are 2 subiecte, 5 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 3 iulie 2015 la 14:05 de Anonim.
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Ana
  24 iulie 2020
  Buna dimineata. Azi am cumparat si eu o gloxinia din magazin. Desi are boboci, are si foarte multe frunze. Bobocii de floare se sufoca sub ele si nu cred ca vor putea creste. Pot sa mai rup din frunze, sa le raresc? Sunt persoane care spun ca daca se rup frunzele sau se inlatura tijele de la florile deja cazute, planta nu va mai inflori. Eu cred ca planta hraneste inutil tija, daca nu exista intentia de a face seminte. Dar cu frunzele, cum fac? Multumesc pentru orice lamurire.
  1
  2
  Dana
  22 august 2019
  Buna ziua! Oare mai pot salva o gloxinia care arată în felul acesta la ora actuală?
  0
  3
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Gloxinia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec