Ficus

Ficusul este o planta originara din padurile tropicale ale Indiei de Est, precum si din Australia, de aceea pretind incaperi calde chiar si iarna. Ficus benjamina poate ajunge pana la 1.5-2 m inaltime si sunt specii destul de frecvente. Familia ficusului cuprinde plante extrem de diferite. Pot exista ficusi de 30 de metri inaltime, da de asemenea, pot exista si specii pitice. Ficusul este o planta cu frunzele stralucitoare si delicate, dar in acelasi timp, groase. Desi ficusul este o planta foarte populara in mediul de acasa dar si cel de la birou, de foarte multe ori, ambientul nu ii este prielnic, si poate pierde multe frunze datorita luminii soarelui inadecvata, a apei sau a oricarei schimbari din mediul inconjurator. Pentru entuziastii plantelor, care sunt disusi sa petreaca un pic de timp suplimentar cu plantele, ficusul merita acest efort suplimentar. Multe specii de ficus rodesc, fructul sau fiind smochina. In functie de specie, fructul poate avea mai multe culori.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.