Dieffenbachia

Dieffenbachia maculata este o planta originara din padurile tropicale din America de Sud si Centrala. Este o planta foarte decorativa, cu tulpini scurte sau lungi, cu frunzele mari de forma oval-alungita, cu numeroase striuri sau pete albe ori galbene. Este cautata datorita foliajului frumos panasat. Florile apar doar pe plantele de mai multi ani si au, de obicei, culoarea alba. Sucul plantelor este otravitor.
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Crina
  3 august 2021
  Buna ziua! Dieffenbachia mea prezinta un fel de matreata marunta, ca un fel de praf alb, nu am identificat nimic miscator momentan. Frunzele au inceput sa se ingalbeneasca. Tin sa mentionez ca o ud cam la 3 zile intrucat sta intr-o zona insorita si calduroasa. Multumesc anticipat!
  1
  1
  Catalin S.
  9 noiembrie 2020
  Buna ziua. Ma puteti ajuta cu aceasta problema la aceasta planta? Fruzele se usuca iar tulpina parca se toflegeste. Ce pot sa fac si cu ce sa o vindec, daca mai poate fi salvata. Multumesc
  0
  2
  Luciana S
  6 noiembrie 2020
  Buna seara, am descoperit ca dieffenbachia din imagini are trpsi. Puteti va rog sa imi spuneti daca poate fi salvata? M-a alarmat frunza galbena, are viroza? Se poate apluca acelasi tratament ca la alocasia? Va multumesc!
  0
  1
  Mihaela
  19 octombrie 2020
  Buna, Am primit aceasta dieffenbachia dar are frunze foarte mici (maxim 10 cm lungime cele mari); frunzele par imbatranite, la fel si tulpina.. are multi puiuti cu frunze mici, mici verzi... tulpina e destul de groasa.. ghiveciul pare mic (21 cm diametru) ptr cati puiuti sunt .. ce pare aveti? Are o problema care poate fi remediata? Este pur si simplu un alt soi de dieffenbachia (diferit de cel cu frunze mari?) .. sau este pur si simplu o planta ajunsa la maturitate care nu mai poate fi salvata? Mersi
  0
  3
  Luciana S
  5 octombrie 2020
  Buna seara, am de 3 saptamani o dieffenbachia careia i s-au uscat 2 frunze pe care le-am rupt (de una stiam, ca am fost anuntata de cand am cumparat-o ca e batrana). M-am uitat azi mai atent la ea si am observat ca are ceva tare la baza frunzei, ca niste excrescente dure. Planta are lumina zic eu si ii stropesc aproape zilnic frunzele cu apa plata. Cu toate acestea are pui, iar frunzele cresc. Puteti va rog sa-mi spuneti daca sunt paduchi, sau ce sunt? Bulbisorii aceea mici iesiti pe tulpina ar fi putut fi pui? Coaja aceea uscata de pe ei inseamna ca s-a uscat puiul? Va multumesc!
  1
  1
  Tudor
  3 ianuarie 2019
  Am aceasta planta de cand era pui, a crescut mai mult decat ma asteptam. Totusi frunzele sun foarte mari, insa tulpina de la baza a ramas la fel de subtire, nu s-a mai ingrosat deloc. Beneficiaza de destula lumina, chiar si iarna. Ce ar trebui sa ii fac? Multumesc.
  0
  4
  Dana Oltean
  19 ianuarie 2018
  Buna ziua, Atasez si eu poze cu planta mea, are pete maronii pe frunze. Sa fie oare aceleasi cauze ca la postarea de mai sus? Va multumesc!
  0
  1
  SEREA GABRIEL
  21 ianuarie 2017
  VA MULTUMESC PENTRU OPORTUNITATE. DACA TAI PLANTA, SUBSTRATUL DIN CE SA FIE FORMAT? SPER CA POZELE SA FIE CONCLUDENTE. CU STIMA
  0
  1
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Dieffenbachia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec