Clivia

Clivia este o planta poate atinge 60cm inaltime, iar anvergura frunzelor la pantele mature poate atinge si 90cm. Clivia produce lastari, ce pot fi replantati dupa ce ating cel putin 15cm. Primavara se face transplantarea in ghiveci, un ghiveci care sa cuprinda radacinile groase ala plantei. Planta nu se tine in lumina directa a soarelui. Pentru a ajuta planta, o data pe saptamana este ideal ca frunzele sa fie sterse cu o carpa umezita cu apa sau bere.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Violeta Stanculete
  15 februarie 2021
  Buna ziua,va trimit pozele cu frunzele care se usuca de la clivia.Floarea o am de 5 ani si pina anul asta nu a avut nimic,a inflorit si frumzele au fost frumoase ,verzi.Dar de asta toamna o parte din frunze au inceput sa se ingalbeneasca parca ar fi arse sau sa apara puncte negre pe ele si in special la frunzele din interiorul evantaiului.
  0
  1
  Crișan
  10 iulie 2020
  Buna seara,am o Clivia de cel puțin 12 ani. Anul acesta a inflorit în mai și încă o data acum. Între cele doua infloriri au apărut pete ruginii pe frunze,frunze care ulterior le-am taiat. După ce am tăiat frunzele am crezut ca nu se va salva planta si nici la o luna a inflorit din nou,iar acum au început frunzele sa aibă pete ruginii. Va rog frumos sa ma ajutați,nu vreau sa o pierd. Mai am încă 2 Clvia care nu au inflorit decat o data în decurs de 6 ani,ce se întâmplă cu ele? Va mulțumesc
  0
  1
  Sorana Maria Crisan
  4 iunie 2020
  Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. Am floarea de mai bine de 9 ani. Anul acesta a înflorit, iar acum după înflorire au apărut petele pe frunze. Am tăiat frunzele afectate de frica sa nu afecteze toata floarea.
  0
  3
  Mihaela
  9 martie 2020
  Bună ziua am o planta Clivia de doi ani și a înflorit prima data de anul nou f.frumos dar după ce sa trecut floarea a început sa se usuce câte o frunza pana a ajuns sa cada de tot mijlocul sa topit am scos din vas rădăcinile sunt sănătoase nu sunt înmuiate așa trebuie. Sa se comporte?Vă rog f.sa mi spuneți dacă din rădăcini mai dau puiuți,sau ce trebuie. Sa fac multumesc
  0
  1
  Mihaela
  23 februarie 2018
  Buna am si eu clivia de anu trecut o Tin in camera a facut un pui nu stiu daca o sa faca flori
  0
  1
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Clivia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec