Begonia

Begonia Hibrida este o planta perene, originara din zonele tropicale si subtropicale ale Africii, Asiei si Americii, decorativa prin flori simple sau involte, colorate de la alb la diferite nuante de roz, rosu, portocaliu si galben. Este o planta stufoasa, care poate atinge o inaltime de 30-40 cm. Cu ingrijirile corespunzatoare infloreste aproape tot anul. In sol prezinta un tubercul rotund-turtit. Frunzele sunt lucioase, verzi, uneori roscate si carnoase. Florile seamana cu cele ale trandafirilor si sunt de variate culori.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Manea Georgeta
  1 octombrie 2021
  Este udata de două ori pe săptămână,nu bate soarele direct ,este semiumbra .A fost cumpărată acum două săptămâni.
  0
  1
  Ion Minca
  3 august 2021
  Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa salvez citeva begonii (citeva au fost deja pierdute). Aratau foarte bine, pline de flori si la un moment dat si-au pierdut din vigoare, s-au ofilit si au murit. La citeva am observat ca aveau partea de jos putrezita si fara radacina. Din pozele atasate se observa cum acelasi fenomen se manifesta la cele pe care le am inca in viata. Care este explicatia, ce pot face? Va multumesc pentru un sfat util. Mentionez ca begoniile au fost planate in aceasta primavara. In interior, in ghiveci. Din Bulbi.
  1
  1
  Andrei Mihaela
  5 aprilie 2021
  Doresc sa cumpăr o Begonie Pendula alba si se vinde ca bulb. Cum se planteaza si cum se îngrijește un bulb ca sa creasca ?
  0
  1
  Oana
  12 august 2020
  Buna ziua, Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu Begonia Lucernae? Are pete cenusii care pornesc din interiorul frunzei, decolorari galbene si portiuni uscate precum hartia arsa. Nu am observat daunatori si nu am schimbat nimic in ingrijirea ei. E la 2 m distanta de geamul estic si o ud o data la cateva zile, cand e pamantul uscat. Ma gandeam sa ii tai toate frunzele si sa o las sa dea iar, dar nu stiu daca asa ii rezolv problema sau daca si frunzele noi vor fi afectate. Sta langa multe alte plante, ar trebui sa o izolez? Multumesc!
  0
  1
  Ludmila
  12 ianuarie 2017
  Pe timpul iernii ,cad florile si frunzele la begonii?
  0
  4
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Begonia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec