Ananas

Ananas Comosus Variegatus este o planta originara din zonele tropicale si subtropicale ale Americii. Este o planta placuta datorita frunzelor frumos arcuite, elegante, cu margini zimtate. Marginea galbuie a frunzelor are reflexe roz in razele soarelui. Florile, de culoare purpuriu-violacee, sunt asezate intr-un spic dens, care se termina printr-un buchet de frunze. Daca are conditii prielnice produce niste fructe comestibile cu gust dulce-acrisor si aromate, foarte suculente.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Dana
  12 aprilie 2021
  Buna ziua! De ce începe sa se îngălbenească fructul și tija numai poate susține greutatea acestuia. Menționez ca nu mi se pare ca ar fi crescut in ultima perioada. Sta in același loc, temperatura este constanta și are lumina. Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi?
  0
  1
  Ema
  17 februarie 2021
  Buna ziua! Am primit un ananas de Crăciun si totul a parut ca merge cum trebuie, dar de cateva zile au imceput sa i se usuce frunzele si acum chiar si ananasul. Ce nu ii merge bine? Tin sa precizez ca il ud in cantitate foarte mica de 2 ori pe saptamana deoarece atmosfera e foarte uscata in apartament si se usuca pamantul daca o fac doar o data pe saptamana. Atașez si poze. Mulțumesc
  0
  4
  Dana Petrovici
  25 ianuarie 2021
  Buna ziua, am aceasta planta de o săptămâna. Este așezată la fereastra și acum am sesizat ca se usucă o funda de lângă fruct. Fac ceva greșit. Am udat o singura data planta, la o săptămâna de la achiziție. Atașez și o poza
  0
  1
  Cristina
  14 ianuarie 2021
  Buna ziua! Am si eu probleme cu ananasul, ce imi recomandati. V-am atasat 3 poze mai sus. Ananasul il tin pe balcon inchis, la geam, teperatura este intre 20-25 grade si il und odata pe saptamana. I-am taiat cateva frunze de la baza, pentru ca erau maro si moi. Iar acum dupa cum observati si in poze ,frunzele de la baza nu par deloc ok , iar fructul la fel. Ce imi recomandati?? Multumesc!
  1
  1
  Andreea
  6 ianuarie 2021
  Buna ziua. Am aceasta problema cu ananasul decorativ, frunzele au inceput sa se usuce.Tin sa mentionez ca in camera e destul de cald, sunt cam vreo 19-20 grade,insa nu inteleg cauza uscarii frunzelor. Ce ar trebui sa fac?
  0
  3
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Ananas

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec