Aechmea

Aechmea (sau Ecmea cum mai este cunoscuta) infloreste o singura data, la maturitate. Dupa inflorire, ce tine de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii, planta apoi intra in perioada de repaus. In perioada de repaus, Achmea produce 1-2 pui, pe lateral. Planta se devitalizeaza pentru a hrani puii. Este o planta ce iubeste lumina, dar nu trebuie expusa direct la soare. Prefera solurile usor drenabile si acide, ca cele pentru orhidee, se gasesc la magazinele de specialitate. Aechmea fiind o planta originara din zonele tropicale, nu rezista la temperaturi mai mici de 15 grade C.
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Ionela
  28 mai 2020
  Buna ziua,am aceasta planta de ceva timp am luat-o inflorita si acum am indepartat floarea dar frunzele si lastarii au inceput sa se ingalbeneasca. Cum as putea sa o salvez?
  0
  1
  Ana
  13 septembrie 2019
  Bună ziua...am si eu floarea asta minunată...am inteles ca după ce se usucă floarea nu mai dă Alta? ...înfloresc lăutarii sau cum nu am inteles bine va rog sa ne explicați mai bine multumesc
  0
  1
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Aechmea

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec