Salcamul

Salcamul este un arbore originar din America de Nord, cu inaltimea de 20-25 m. Florile sunt albe, de 1.5-2 cm lungime, grupate in raceme, de 10-20 cm lungime. Acestea sunt puternic si placut mirositoare, salcamul fiind o specie melifera. Infloreste in mai-iunie. Este o specie rezistenta la ger, insa este sensibil la ingheturile tarzii.
 • Acest forum are 15 subiecte, 26 de răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 30 iunie 2015 la 13:51 de Dragos.
Vizualizare 16 subiecte - 1 la 16 (din 16 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Dragos Zanfir
  28 august 2021
  Buna ziua, Am plantat acum aprox 10 luni 7 salcami globulari. Deja 2 dintre ei au pierdut toate frunzele in mai putin de 2 saptamani (pe rand) iar ceilalti dau semne ca au acelasi viitor. Am instalatie de irigatie (picurare) si le-am facut tratamente antifungice si pentru daunatori. Va rog, ajutati-ma cu o solutie sau cu recomandarea unui specialist care poate analiza la fata locului (Chitila, Ilfov). Va multumesc,
  0
  2
  Diana acs
  7 august 2021
  Am un salcam foarte mare (acoperă blocul turn din spate). În primăvara a inflorit frumos, dar acum s-au uscat vreo 3 ramuri groase și sunt la înălțime, greu de ajuns la ele .
  0
  3
  Cornel
  9 iunie 2021
  Buna ziua, Avem un salcam in curtea casei, pe versantul nordic al dealului Feleacu, la iesirea din Cluj. A fost plantat in 2017, el crescand intamplator mai intai intr-un ghiveci. Din pacate desi acum e inalt si viguros nu a inflorit niciodata. Mentionez ca i-am taiat unele crengi pentru ca a fost afectat de o zapada foarte timpurie. Ce putem face sau sa nu facem ca sa infloreasca? Multumesc
  0
  2
  Dinu
  25 octombrie 2020
  Buna . Întrebare, am plantat cam 80 de salcâmi albi au deja 3 ani și au cam 4 metri și îmi place sāi curăț in fiecare an, este bine? I-am plantat cam la 2metri distanta. In linie pe hat. Care este cel mai indicat îngrășământ pt ei? Mulțumesc anticipat
  0
  1
  Sandu Valentina
  9 iulie 2020
  Bună ziua. Am plantat anul trecut 750 de puieți de salcâm. Imi puteți spune când trebuie să le tai lăstarii care au crescut pe tulpină,? Aș vrea să le fac o coroană mai înaltă și nu știu ce să fac să le dau posibilitatea să își îngroașe trunchiul. Mul țumesc! Zi frumoasă!
  0
  1
  Razvan Damian
  12 mai 2020
  Am o plantatie de jumatate hectar si as dori sa stiu daca si ce lucrari se fac incepand cu anul 2.
  0
  1
  Ioana
  8 mai 2020
  Buna ziua ! Ieri mi-a adus soțul meu câteva crăcuțe de salcâm galben înflorit, stia ca imi place foarte mult. Intrebarea mea este urmatoarea...se poate planta cumva craca sa se prindă? Gen, daca as pune crăcuțele in pamant, s-ar prinde? Astept un raspuns... O zi buna !
  0
  1
  Gabi
  5 mai 2020
  Ce trebuie sa-i fac salcamului daca i-au iesit frunzele galbene si se scutura?
  0
  1
  Mihai Cornoiu
  21 noiembrie 2019
  Buna ziua, vreau sa plantez salcam, pentru o vatra de stupina permanenta si am o nelamurire. De ce se taie salcamul de la sol primavara si ce avantaje sunt.
  0
  1
  Ciprian
  15 octombrie 2018
  Buna dimineata, Am in spatele casei un zid de sprijin de 2,5 m inaltime (terenul era in panta si l-am indreptat) iar in spatele zidului de sprijin, la aproximativ 1m, am un gard cu fundatie din beton si stalpi metalici ce se intinde pe toate lungimea zidului de sprijin. In tot spatiul asta rezultat dintre fundatia zidului si cea a gardului (de aproximativ 90 xm latime x 22 metri lungime) as vrea sa plantez SALCAMI, din 2 in 2 metri (cresc foarte repede) iar printre ei, de-a lungul gardului, vreau sa pun vita de canada si caprifoi. Ma intereseza ca in "ghiveciul rezultat sa fie plante ptr a "suge" umezeala din spatele zidului dar si ptr intimizare. Intrebarea este - radacinile salcamilor, cand acestia vor creste, vor afecta in vreun fel zidul de sprijin? PS: ma gandeam sa plantez salcii (ptr ca se inalta f repede) dar fac mizerie foarte mare (as sta sa le matur toata ziua frunzele. Am atasat o schita (o sectiune) a zonei la care ma refer. Un sfat avizat ar fi de mare ajutor.
  0
  3
  Victor
  24 septembrie 2018
  Avem 3 salcami carora nu le merge bine, se usuca frunzele. Va rog sa ne ajutati.
  0
  1
  Mihaita Enache
  16 februarie 2018
  Am plantat in noiembrie puieti de salcam. Am inteles ca in primavara trebuie taiati de la sol. Cum si de ce? Dar maj ales cand? Va multumesc
  0
  4
  Angela
  26 iulie 2017
  Buna ziua. Avem câțiva salvați japonezi în curte, foarte înalți si mari, cu o coroană foarte mare. Înfloresc o data la 2-3 ani. Cand înfloresc însă e o „calamitate naturala”. Câteva săptămâni până se scutură floricelele, toată curtea,balcoanele,camerele sunt pline cu flori.,iar apoi până în primăvara cu păstai. Ce am putea face ca sa nu mai înflorească? Exista vreun inhibitor de inflorire sau se pot tăia vârfurile primăvara?. Am auzit ca daca îi mai tăiem din crengi se poate usca., ca nu suporta toaletarea ca alti copaci. Este adevarat? Nu vrem sa-i tăiem cu totul,pentru ca sunt foarte frumosi si tin umbra vara, dar ne-am saturat de floricele! V-as fi foarte recunoscătoare daca ne-ati da o soluție. Multumesc!  
  0
  2
  miki
  17 noiembrie 2016
  Vreau sa plantez salcami pe marginea unei vii in zona Urlati,pt ca aluneca un pic terenul,vreau sa stiu daca se pot tunde anual pt ca nu vreau sa aiba coroana ampla ci sa fie mai mult ca un gard viu...multumesc!
  0
  1
  Octavian-Marius Guinea
  5 ianuarie 2016
  Recent am cumparat cativa metri cubi de lemn de salcam pentru foc. Am fost oarecum surprins de faptul ca la mijloc lemnul era putred. Intrebarea este : Ce fel de boala sau fenomen ar duce la putrezirea salcamului in interior ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
  0
  1
Vizualizare 16 subiecte - 1 la 16 (din 16 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Salcamul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec