Ciresul Japonez

Ciresul Japonez Creste sub forma de arbustoid inalt de 10-15 m, cu frunze ovat-lanceolate, cazatoare, cu diametrul de 6-12 cm, de culoare verzi, iar la dezmugurit brun-cenusii. Florile sunt albe, grupate cate 3-5 in raceme, apar inainte de infrunzit, prin aprilie-mai.
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Kiss Desideriu
  12 august 2021
  Buna ziua. Am una cirese japonez Royal Burgundy cu altoire la 2.5m, plantat in primavara cand a fost deja in vegetatie, dar in ghiveci. A crescut frumos , sau dublat crengi la crestere. In urma cu 2 sapt a fost grindina destul de severa, care a afectat pomul, dar din pacate cred Eu ca cartita care a facut galerie langa pom, si am observat tarziu. Credeti ca mai are sanse in primavara sa isi revina? Cu calduriile care vor mai fi in zona banatului cred ca nu prea va merge bine. Acuma am astupat galeriile de cartita si tin constant umed. Multumesc.
  0
  1
  Delia S.
  7 mai 2021
  Buna ziua! Am un cires japonez, plantat in gradina de 2 ani. Anul acesta dupa ce a inflorit, au inceput florile si crengile sa se usuce. Va rog sa imi recomandati un tratament. Va multumesc!
  0
  10
  Dorin
  10 martie 2021
  Am plantat in decembrie ,intr-o galeata, un pui de cires japonez Royal Burgundy(de fapt doi dar unul are problema). L-am amplasat pe balcon. In ianuarie a inflorit, a facut cateva frunze apoi a inceput sa se ofileasca. Am suspectat ,relativ tarziu, ca nu are apa suficienta si l-am udat cu ingrasamant. Scufundare si apoi scoatere. Este pus in sac si il pot scoate din galeata relativ usor. nu si-a revenit. Ce pot face? Care sa fie cauza. Cam in aceleasi conditii a fost si un altul kanzat ceva ,mai mare. cel mai mare se descurca foarte bine.Am atasat si o poza cu ambii (cel ce se descurca bine de la inceput a fost ceva mai mare.. este Kanzan)
  0
  3
  Focsa Manuela
  27 octombrie 2020
  Buna ziua, ce solutii am pt indepartarea acestei ciuperci, care a daunat tulpinii? Ce pot face sa isi revina tulpina?
  0
  1
  Diana
  28 august 2020
  Buna ziua, Am o problema cu un cires japonez, plantat de 2 saptamani, pare sa aiba arsuri solare, din ce am putut sa imi dau seama si din ce am citit aici pe forum. Am atasat poze cu frunzele lui. Spune-ti-mi va rog cu ce as putea sa il tratez si daca este problema ca nu este plantat la umbra si daca trebuia totuși sa il plantez intr-un loc umbrit. Va multumesc, Diana
  0
  3
  Micaela Sorin
  20 aprilie 2017
  Am un pui de cires japonez. Pe frunze au aparut purici negri. Cu ce trebuie sa-l tratez ?Multumesc
  0
  3
  Dorina Paris
  4 aprilie 2017
  Am plantat anul trecut un cires japonez ornamental (prunus serulata) si acum i-au dat frunzulitele lui ascutite cu nervuri, dar cand vor aparea si buchelele de flori roz batute pe care le astept cu nerabdare. Astept raspuns. Multumesc.
  0
  1
  mocanu adrian
  11 martie 2015
  pe ce pom se altoieste ciresul japonez?
  0
  1
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Ciresul Japonez

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec