Ceapa decorativa - Discuții și păreri

Ceapa decorativa face parte din genul Allium si cuprinde mai multe varietati, care se deosebesc prin dimensiune si culoare. Aceasta este doar una din cele peste 500 de specii cunoscute de ceapa. Incadrarea se refera la plantele ornamentale din acest gen, dar si la ceapa comestibila, usturoi si arpagic. Plantele din aceasta grupa sunt erbacee, perene, cu bulbi tunicati.Tulpina este de tip scap cu frunzele dispuse la baza. Florile sunt hermafrodite, actinomorfe, pe tipul 3 cu tepalele crescute putin concrescute la baza, grupate in inflorescente cimoase si care au diverse culori, inclusiv: violet, roz, alb, mov si verde. Este o specie care se planteaza toamna, cand solul permite si temperaturile din timpul noptii sunt mai scazute. Se pot utiliza in grupuri de trei sau mai multe, in combinatie cu alte plante perene. Din punct de vedere biochimic, plantele din aceasta familie contin uleiuri eterice cu sulf, ce dau un miros caracteristic.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ceapa-decorativa-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ceapa decorativa

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.