Castanul

Castanul este un arbore inalt cu trunchiul drept, coroana larga, ramuri incovoiate si muguri mari, cleiosi. Frunzele sunt mari, frumoase, cu petiolul lung, format din 5 foliole. Florile sunt de culoare alba, grupate in panicule numeroase. Infloreste in mai-iunie.
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Andreea Iorgu
  19 august 2021
  Am plantat in Aprilie un castan de vreo 3-4 m . A inverzit frumos insa frunzele s-au ingalbenit usor, la inceput de iulie, si unele prezinta pete maro pe marginea frunzei, a stagnat aceasta degradare, dar acum o sapt s-a mai ingalbenit putin. Va atasez poze cum arata initial si ulterior . Ma cam lupt in acest fel cu toti cei 6 copaci plantati, arbore de matase - abia supravietuieste, platanii am reusit sa ii redresez, air 2 Tulipani au murit. Multumesc
  0
  1
  Alexandru
  10 mai 2021
  Buna ziua. Am plantat acest castan acum 2 ani. In primul an a pornit in vegetatie la fel ca anul acesta dupa care frunzele s-au brunificat ( am stropit ptr daunatori) si usor usor au inceput sa se usuce anumite crengute din el pe care apoi le-am taiat, iar castanul a ramas aproape chel tot timpul anului. Anul acesta i-au crescut frunzele un pic mai greu in comparatie cu alti castani din zona, momentan nu are daunatori(sau cel putin nu ii vad eu), in schimb da semne sa pateasca acelasi lucru ca si anul trecut, si nu imi doresc asta! M-am orientat sa folosesc AMN Natural Activ Bio si probabil o substanta specifica ptr daunatori, iar acum 3 saptamani am aruncat 100g bobite Ozmocot. As vrea sa stiu daca e corect ce doresc sa fac sau daca aveti alte sfaturi ptr mine v-as fi recunoscator. Mentionez si faptul ca de acum 2 ani de cand l-am platat tulpina s-a ingrosat de 2 ori mai mult de la momentul plantarii. Va multumesc.
  0
  1
  Mihaela
  24 octombrie 2020
  Daca pun castane comestibile in pamant , pot obtine puieți?
  0
  1
  Marius Gavris
  22 octombrie 2020
  Bună ziua. Doresc să sadesc în gradina un castan comestibil. Întrebarea este: este de ajuns un singur copac și voi avea roada? Sau e nevoie de mai mulți? Cum se face polenizarea? Va mulțumesc!
  1
  1
  Ovidiu B
  20 august 2020
  Buna ziua. Castanul salbatic are frunzele afectate, asa cum se poate observa din pozele atasate. Ce ma sfatuiti sa fac?
  1
  4
  Dan
  27 noiembrie 2018
  Buna! As vrea sa infiintez o cultura de castan pe o suprafata de 1ha la inceput. Ce soiuri imi recomandati pentru care as putea obtine fonduri europene? Centre de depozitare si procesare se gasesc la noi in tara?
  0
  3
  Tudor
  5 noiembrie 2018
  Buna ziua Am un castan comestibil si de trei ani a inceput sa fructifice, dar toate fructele sunt seci. Care sunt cauzele ?.
  0
  1
  Nick
  8 august 2018
  Am un castan in fata curtii, practic e pe strada. Aproape in fiecare an se prezinta asa. Este o boala? Ce as putea sa ii fac?
  0
  1
  Marcelo Patrizia
  15 iunie 2017
  Am un castan comestibil plantat de o saptamina in pamint scos din ghiveci si au aparut uscarea marginilor de la frunze .Nu stiu cu ce ar trebui sa il stropesc
  0
  1
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Castanul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec