Buruieni Monocotiledonate

buruieni monocotiledonate Embrionul buruienilor monocotiledonate are o singura frunza, iar aceasta poate prezenta mai multe nervuri, au flori cu petale in multiplu de trei si frunzele plantelor sunt lungi, cu nervuri dispuse in paralel. Plantele au o singura radacina si o tulpina cu un tesut intins uniform pe suprafata acesteia. Este, de exemplu, cazul buruienilor anuale monocotiledonate precum Sorghum, Setaria sau Echinochloa. Astfel de buruieni apar in culturile de floarea-soarelui, cartofi, sfecla de zahar, ardei gras, lucerna, rapita, pepeni etc. Buruienile monocotiledonate pot fi rezistente si agresive, cu o putere mare de regenerare. Astfel de plante supravietuiesc in perioade de seceta si se pot extinde pe suprafete mari.
  • Acest forum are 29 de subiecte, 60 de răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 14 martie 2024 la 17:29 de Matei Constantin.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buruieni Monocotiledonate

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.