Mohor

Mohor - Graminee anuala iubitoare de caldura, din subfamilia Paniceae cu o puternica inmultire prin seminte. Prefera soluri bogate in elemente nutritive, luto-nisipoase pana la nisipo-lutoase usoare. Perioada de germinare: primavara devreme; Frunzele adevarate: late, flasce, verde - albastrui, mate, cu striatii albe la mijloc, teaca aplatizata, coroana de perisori in loc de ligula, marginea tecii lisa; Paiele: la baza adesea ramificate, verde - gri, cu inaltime de 10 - 40 cm; Floarea: inflorescenta scurta, pseudo spic cilindric simplu, cu spiculete mici uniflore. Flori fara ariste dar cu perisori lungi, dispusi in jurul spiculetului depasindu-l de 2 - 3 ori in lungime; Perioada de inflorire: iulie - septembrie;
Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Cristian Petre
  3 iunie 2015
  Am un teren de 1600mp care este plin de porumbita si mohor, si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cun ierbicid pt aceste 2 plante ca sa scap de ele si cat ma costa.
  0
  3
Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Buruieni Monocotiledonate
Mohor

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec