Buruieni Monocotiledonate

buruieni monocotiledonate Embrionul buruienilor monocotiledonate are o singura frunza, iar aceasta poate prezenta mai multe nervuri, au flori cu petale in multiplu de trei si frunzele plantelor sunt lungi, cu nervuri dispuse in paralel. Plantele au o singura radacina si o tulpina cu un tesut intins uniform pe suprafata acesteia. Este, de exemplu, cazul buruienilor anuale monocotiledonate precum Sorghum, Setaria sau Echinochloa. Astfel de buruieni apar in culturile de floarea-soarelui, cartofi, sfecla de zahar, ardei gras, lucerna, rapita, pepeni etc. Buruienile monocotiledonate pot fi rezistente si agresive, cu o putere mare de regenerare. Astfel de plante supravietuiesc in perioade de seceta si se pot extinde pe suprafete mari.
 • Acest forum are 10 subiecte, 12 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 11 iulie 2015 la 14:56 de Marius Paraschiv.
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Giurgiu Gratian
  17 iulie 2021
  Am aplicat Dicopur și Foxtrot dar nu văd nici o diferenta .
  0
  1
  Adrian M.
  5 iunie 2018
  Buna Ziua, Am vazut ca nu prea sunt articole despre coada calului si am zis sa pun si eu o intrebare. Recent am cumparat de la dvs. Cerlit si am erbicidat locul unde o sa vina gazonul, sa speram ca o sa scap :) Insa nu cunostiam pamantul si am inceput sa plantez (rosii, ardei, zmeura, busuioc, salata) nu stiu daca exista o solutie atat de selectiva sa scap de coada calului din gradina. Cu ce as putea si cand as putea (toamna, primavara) cand scot aproape tot, exceptand zmeura sa dau sa ma scap de coada calului care este foarte insistena :) Multumesc, Adrian Mladin
  0
  1
  Tarana Petru
  16 mai 2015
  Am nevoie de un ierbicid Dicotex sau Aniten sau MCPP sau 2,4D pentru combatere Veratrum album-stirigoaia din covorul ierbos.
  0
  1
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buruieni monocotiledonate
Buruieni Monocotiledonate
Buruieni Monocotiledonate

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec