Volbura

Buruiana Volbura perena, cu numeroase radacini pivotante adanci, cu multi muguri de crestere pe radacinile noi. Creste pe aproape toate tipurile de sol, dar in special pe soluri calde si mai uscate, usoare si permeabile in adancime. Perioada de inflorire: aproape tot anul; Cotiledoane: lat eliptice, reniforme pana la dreptunghiulare. Au lungimea de 8 – 10 cm, care depaseste latimea. Cotiledoanele sunt puternice, cu margini glabre si cu petiol lung. Nervura principala si cele secundare sunt evidente; Frunzele adevarate: triunghiular ovate, alterne, glabre, cu varful rotunjit si baza hastata, marginea intreaga. Dimensiuni: cca 4 cm lungime si 2 cm latime; Tulpina: intinsa pe sol sau agatatoare, subtire, ramificata, trunchiata cu 6 canturi si cu o inaltime de pana la 120 cm; Floarea: sub forma de palnie, solitare pe lungimea tulpinii, cu peduncul lung, cu dimensiuni de 2 - 3 cm diametru si au la baza doua bractee lineare, departate de floare. Au o culoare roz deschis sau alba, cu cinci striatii exterioare rosii; Perioada de inflorire: primavara devreme – toamna devreme; Seminte pe planta: cca. 500.
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Tarcan Arthur
  29 mai 2020
  Buna ziua, as vrea sa scap de o buruiana care ma dispera. Va trimit atasat cateva poze cu rugamintea de a o identifica si de a-mi oferi o solutie sa scap de ea. Va multumesc
  0
  1
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Buruieni Dicotiledonate
Volbura

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec