Sugel

Sugel - Lamium Amplexicaule - Buruiana cu inmultire prin seminte, anuala sau anual hibernanta, cu radacina pivotanta profunda. Iubeste solurile sanatoase, bogate in elemente nutritive, bine aerisite, usoare, nisipo-lutoase. Epoca de germinare: de obicei toamna, dar si primavera, are o germinatie superficiala; Cotiledoane: idem L. Purpureum, tuguiat la baza, cu ciocuri care nu se ating; Frunzele adevarate: opuse in cruce, rotund-reniforme. Perechile inferioare de frunze indepartate una de alta si lung petiolate. Frunzele superioare inconjoara tulpina, sunt ridate ca o retea (un fileu) si au marginile adanc canelate; Tulpina: verticala, cu inaltimea de 10 – 20 cm, ramificata la baza, patrata, paroasa la partea superioara; Floarea: roza pana la rosu - carmin, in verticile dense asezate la baza axilei foliare; Perioada de inflorire: martie – octombrie, pe vreme blanda infloreste apropae tot anul; Seminte pe planta: 200 (50 – 300).

Acest forum conține 1 subiect și 1 răspuns și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul, Ajutor in Gradina 30 iunie 2015 la 2:14 pm.

Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)
Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)
Adaugă o întrebare:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">