Rocoina

Rocoina - Stellaria Media - Buruiana anuala sau anual - hibernanta cu inmultire prin seminte, care acopera solul in primavara cu o retea deasa, fara flori, confundabila cu Anagallis arvensis. Iubeste solurile bune, friabile, humifere, bogate in azot, bine aprovizionate cu apa. Epoca de germinare: tot anul, adancimea de germinare 1 - 2 cm; Cotiledoane: fine, verde deschis, lanceolate, inguste la petiol; Frunzele adevarate: pare, opuse, mici, oval - ascutite, cu varful adesea punctat cu negru, cele inferioare sunt petiolate, petioluri cu margini paroase; Tulpina: de obicei culcata, in lungime de 5 – 30 (40) cm, rotunda, cu peri pe un rand, impletita adesea ca un intestin, dand radacini la noduri; Floarea: alba, mica, stelata, pedunculata, bifurcata sau in pozitie terminala; Perioada de inflorire: aproape tot anul; Seminte pe planta: 15.000 (10.000 – 20.000).
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Carmen
  2 martie 2020
  Buna ziua! Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu o informatie. Cum poate fi combatuta rocoina din cultura de capsuni? Va multumesc!
  0
  1
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Buruieni Dicotiledonate
Rocoina

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec