Iarba Grasa

Buruiana Iarba Grasa seminifera anuala, adeseori culcata pe sol, dar si cu posibilitatea de a emite tulpini verticale, cu radacina pivotanta. Prefera soluri usoare, bogate in substante nutritive, soluri nisipoase in zone calde. Epoca de germinare: vara; Cotiledoane: lungi, ovale, carnoase, in sectiune transversala semicilindrice, alungit oblongi, sesile, de culoare verde brun, violete la baza; Frunzele adevarate: groase, alterne, verde inchis, sesile, ovale pana la alungit-cuneiforme, lucioase, carnoase; Tulpina: cilindrica, carnoasa, dar dura (tare), adesea rosiatica si puternic ramificata, adesea culcata, cu o inaltime de 10 - 30 cm; Floarea: putin evidenta, cu periantul galben, nepedunculata, solitara sau in grupuri mici, plasata in axila foliara; Perioada de inflorire: in plina vara – toamna; Seminte pe planta: 10.000.
Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)

  Discuții pe teme similare

 • vichimal
  10 iunie 2017
  dupa plantarea rasadurilor, in jurul datei de 1 iunie ( cam tarziu...) si punerea in functiune a tuburilor de udare cu picetura s-a format in cam o saptamana, o suprafata rotunda, cu diametrul de cam 30 cm, acoperita cu iarba grasa ,; cum pot erbicida aceasta buruiana fara a afecta rasadul? daca acopar rasadul cu o punga de nylon ( pentru protectie) si spray-ez buruiana cu un erbicid foliar este posibil? Va rog mult sa-mi dati vreo indicatie , daca exista vreo posibilitate cu multumiri si toata consideratia pt site-ul acesta, V.M., Timisoara
  0
  1
Vizualizare 1 subiect (din 1 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Buruieni Dicotiledonate
Iarba Grasa

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec