Buruieni Dicotiledonate

ghidul buruienilor Buruienile Dicotiledonate sunt plante fara valoare economica, salbatice, ce apar impreuna in culturi pe pajisti sau pe terenurile necultivate si care sub o forma sau alta dauneaza productiei agricole. Problema lor este ca scad spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului cu 2-4 grade C si reduc din lumina celorlalte plantelor.
Vizualizare 11 subiecte - 1 la 11 (din 11 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Simona
  12 mai 2021
  Cum pot sa scap de o planta , care o tai de fiecare data , fara sa ajunga la maturitate sa faca seminte.S-a raspandit toata gradina de flori.Atasez o poza.Multumesc.
  0
  1
  Mary
  9 iunie 2020
  Buna ziua, Gradina de flori mi-a fost invadata anul acesta de aceasta buruiana pe care am reusit s-o identific pe net ca fiind Potentilla Reptans (popular: 5-degete). Ma lupt cu eradicarea ei de cativa ani, dar prin smulgere nu am reusit. Dimpotriva, anul acesta s-a inmultit exponential, incat mi-a innabusit efectiv gradina. Dupa ce-am identificat-o pe net, mi s-a confirmat ceea ce deja banuiam, ca se inmulteste in primul rand prin radacini (rizomi). Ma gandesc sa incerc si cu un erbicid total, pe baza de glifosat - care, din ce-am citit pe net, inteleg ca ar trebui sa atace nu numai partea aeriana a buruienii, ci si radacinile ei - poate asa am mai multe sanse s-o elimin, sau macar sa-i reduc din amploare. Dar, in gradina de flori, in momentul acesta mai am : - trandafiri - magnolii - rodie - clematis - crini - bulbi de narcise, zambile, lalele, irisi, bujori Daca incerc sa acopar (cand aplic erbicidul) trandafirii, magnoliile, rodia, clematisul si crinii, astfel incat sa nu le ating frunzele/tulpina cu erbicidul, imi fac totusi griji in privinta bulbilor - nu-i pot scoate pe toti anul acesta. Ce parere aveti, vor fi afectati bulbii si radacinile celorlalte flori daca aplic un erbicid total? Sau puteti sa-mi recomandati o alta solutie, mai buna? Multumesc anticipat!
  0
  1
  Dan Manea
  7 mai 2020
  Buna ziua, Nu stiu ce este aceasta planta. Initial am crezut ca este buruiana. Am incercat sa o scot insa radacinile sunt destul de rasfirate. Este buruiana? Multumesc, Dan Manaea
  0
  1
  Popescu Gheorghe
  9 septembrie 2019
  Vreau sa stiu ve planta (buruiana) este acceasta si cum po s-o combat. Va multumesc frumos! George
  0
  3
  Popescu Gheorghe
  20 iunie 2019
  Buna ziua. M-ar interesa ce planta este cea din atasament?
  0
  1
  Pirvu Mihaela
  23 mai 2019
  Bună ziua! În curtea mea cu flori a apărut această buruiană și nu știu ce este și nici cum să scap de ea fără să omor trandafirii și lalelele. Își ”țese” rădăcini precum pânza de păianjen.
  0
  1
  PETCU GHEORGHE
  3 august 2018
  Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in identificarea speciei de buruiana identificata intr-o cultura de grau in system ecologic in zona Fundulea jud. Calarasi. Va multumim pentru colaborare, Cu stima, Petcu Gheorghe
  0
  1
  abrudan florin
  24 iulie 2015
  Am 3000 mp plini cu napi porcesti cum scap de ei
  0
  1
  Anne-Marie Crutescu
  4 iunie 2015
  ma intereseaza achizitionarea unui erbicid cu actiune totala care se poate aplica dupa rasarirea buruienilor( la momentul prezent) pe spatii necultivate .
  0
  1
  cindea mihai
  12 mai 2015
  rog sa ne recomandati un erbicid total care sa combata buruieni ca pir, urzica, mur negru salbatic, hamei.
  0
  1
Vizualizare 11 subiecte - 1 la 11 (din 11 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ghidul buruienilor
Buruieni Dicotiledonate
Buruieni Dicotiledonate

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec