Menta

Frunzele de menta se folosesc la aromatizarea unor salate sau preparate din carne si peste, uleiul eteric volatil prezent in planta este extras si folosit in industria alimentara, la fabricarea bauturilor alcoolice sau racoritoare, bomboanelor, tigarilor si pastei de dinti, produse farmaceutice.
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Kristina
  6 august 2021
  Am o menta in ghiveci careia i-am schimbat substratul de curand (substratul nou este fibra de cocos de la ikea, poate nu cel mai potrivit..) pentru ca nu reuseam sa scap altfel de purici si musculite. Desi a dus-o bine cateva saptamani, acum da semne ca e bolnava din nou. Are pamantul de la baza alb de parca ar fi mucegait. Au aparut si niste insecte albe iar frunzele noi raman foarte mici. Precizez ca o ud cam de doua ori pe saptamana si acum 4 zile i-am adaugat doua betisoare de fertilizator de la floralself pentru ierburi si condimente. Ce fac gresit si cum pot salva?
  0
  3
  Balan Bogdan
  13 noiembrie 2020
  Buna ziua, Va adresez o intrebare intrucat am urmarit acest forum al dumneavoastra si consider ca un sfat trebuie sa vina de la specialistii in domeniu. Detin in apartament o planta in ghiveci ( menta ) si de cand am achizitionat-o s-a dezvoltat foarte bine.Totusi de putin timp au inceput initial sa fie patate frunzulitele iar mai apoi au inceput sa apara si un fel de paduchi, foarte mici care merg pe frunze si ramuri..Mentionez ca exista si mici țesaturi pe care acestia merg ( ca si cum.ar fi panze de paianjen),dar foarte mici. Am facut si o poza la acestea. Va rog sa ma indrumati cu ce solutie as putea sa stropesc menta pentru a scapa de acesti daunatori, dar totodata sa nu fie toxica pentru frunze, intrucat o folosesc pentru consum. Va multumesc !
  0
  1
  Deac Alexandru
  18 iulie 2017
  va atasez cateva poze cu frunzele de menta. Precizez ca pe spatele frunzei se dezvolta formatiuni de culoare maronie, iar pe fata frunzei apar pete de culoare galbuie
  0
  9
  Vasile Musat
  11 mai 2017
  Se poate folosi Lontrel la cultura de menta?
  0
  4
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Aromatice si condimentare
Menta

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec