Melisa (roinita, lamaita)

Frunzele verzi si uscate de melisa se intrebuinteaza la condimentarea si aromatizarea unei game variate de preparate culinare si la fabricarea lichiorurilor. Planta contine uleiuri eterice, hidrocarburi terpenice (pinen, limonen, ocimen), taninuri, mucilagii, glucide, substante amare, saruri minerale de fier, aluminiu si potasiu, care determina intrebuintarea ei in alimentatie, industria farmaceutica, parfumerie, cosmetica.
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)

    Discuții pe teme similare

  • Raluca
    28 septembrie 2020
    Planta este amplasata la lumina, nu direct, dar are suficient soare. Pe balconul inchis, geamul este deschis ziua. O ud seara, in fiecare zi. Nu am aplicat niciun tratament, nu am facut nicio schimbare si s-a schimbat brusc, de cateva zile. Parca are si niste purici mici, albi. Multumesc!
    0
    2
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Aromatice si condimentare
Melisa (roinita, lamaita)

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec