Lavanda, Levantica

Lavanda sau levănțica, este o plantă perenă, considerată arbust de talie mică, deoarece crengile se lemnifică. Are frunze veșnice, chiar și iarna, de obicei frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii. Ating maturitatea în 2-5 ani, și pot trăi fără probleme 40-50 de ani, dar în Vestul Europei, există plantații vechi de 80-100 de ani, cu plante de aceeași vârstă. Este originară din zona Mediteraneană. Este o plantă de exterior, multă lume o cumpără și o ține în casă, iar multe dintre ele nu supraviețuiesc mai mult de două săptămâni. Mai bine o plantați undeva în grădină sau în fața blocului, într-un loc cu mult soare și în perioada de înflorire se taie tijele florale, care se pot usca, florile nu își pierd culoarea nici după uscare, iar parfumul de lavandă va ține mai mult de 12 luni, când se poate recolta din nou.
Vizualizare 9 subiecte - 1 la 9 (din 9 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Ioana Potecasu
  4 iunie 2021
  Buna ziua, am o lavanda in ghiveci care a fost invadata de furnici dupa ce i-am schimbat pamantul (am pus si zat de cafea). Au si larve si sunt enorm de multe. Avem si in gradina musuroaie, iar la unul din musuroaie sunt furnici rosii. Cum pot scapa de ele? Nu vreau sa ajunga in casa ca pe urma va fi un real chin.
  0
  1
  Mirela
  21 mai 2021
  Am un rand de lavanda care acesta nu a mai inverzit decat pe alocuri, in ansamblu randul este complet uscat . Ce pot face?
  0
  1
  Ramona C
  26 iunie 2020
  Buna ziua, Am primit o lavanda la ghiveci si din ce am citit cel mai bine ar sta intr-un ghiveci mare de teracota, pe terasa insorita. Ma puteti sfatui cum sa aleg substratul potrivit? Inteleg ca nu are nevoie de multe substante nutritive, ci de foarte bun drenaj, dar nu sunt sigura ce as putea combina optim pentru ea. Multumesc!
  1
  2
  Lorelai
  26 septembrie 2018
  Buna ziua! Pentru ca mi-ati dat sfaturi minunate pana acum, va intreb si despre levantica mea - este bolnava sau ii lipseste ceva (unele ramuri se usuca desi are 10 ore de soare pe zi si este udata zilnic). Multumesc!
  0
  1
  Ion Rosca
  6 aprilie 2017
  Pentru cultura de lavanda se poate folosi erbicidul Stomp Aqua postemergent ?
  0
  3
  Angelica
  23 octombrie 2015
  Vreau sa stiu tot despre bolile lavandei si combaterea lor bio. Multumesc!
  1
  1
  Leon
  7 iulie 2015
  pot folosi erbicidul fusilade forte in cultura de lavanda, si daca da in ce moment al zilei este recomandat?
  1
  15
  Victoria David
  7 mai 2015
  erbicid pe care sa-l pot folosi inainte de plantarea rasadurilor de lavanda.
  0
  3
Vizualizare 8 subiecte - 1 la 8 (din 8 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

lavanda informatii cultivare
Aromatice si condimentare
Lavanda, Levantica

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec