Plantele aromatice se intrebuinteaza in arta culinara la condimentarea mancarurilor sau in industria conservelor, a bauturilor alcoolice sau racoritoare, in coferatie, cosmetica, medicina (mararul, patrunjelul pentru frunze, cimbrul, cimbrisorul, asmatuiul, busuiocul, cresonul, salvia, roinita, coriandru, chimenul, anasonul si altele). Ca urmare a gamei largi de utilizari, se folosesc tot timpul anului, in stare proaspata sau uscata.
Infiintarea culturilor de plante aromatice se face prin semanat direct, despartirea tufelor si, uneori, prin rasad.
- Acest forum are 84 de subiecte, 176 de răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 6 februarie 2024 la 07:39 de .
20
30
14
47
9
24
3
5
1
1
1
2
0
0
0
0
-
33 urează frunze verziGhilotina Organic Farming pentru grădina taFoloseste solutii organice pentru cresterea armonioasa si ingrijirea plantelor tale! AMN Verde, 500 ml ingrasamant lichid, organic, cu efect revitalizant, ce contine substante intalnite in mod natural in solurile fertile.... mai multFrunze verzi8 urează frunze verziStiai ca, anumite specii de citrice pot tolera temperaturi negative?🍊 Citrus trifoliata – este un arbust originar din China si Coreea. Este cunoscut si sub numele de “portocala rezistenta”, “portocala amara japoneza” sau Poncirus trifoliata. Este un portaltoi valoros... mai multFrunze verzi17 urează frunze verziCum decizi ca este necesara aplicarea tratamentelor?Protejarea plantelor de daunatori si boli este o parte importanta a gradinaritului. Exista o varietate de metode care pot fi folosite pentru a combate aceste probleme, inclusiv tratamente chimice, biologice... mai multFrunze verzi
Discuții pe teme similare
×
Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale
Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.
Discuție nouă despre
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Aromatice si condimentare