Aromatice si condimentare

Plantele aromatice se intrebuinteaza in arta culinara la condimentarea mancarurilor sau in industria conservelor, a bauturilor alcoolice sau racoritoare, in coferatie, cosmetica, medicina (mararul, patrunjelul pentru frunze, cimbrul, cimbrisorul, asmatuiul, busuiocul, cresonul, salvia, roinita, coriandru, chimenul, anasonul si altele). Ca urmare a gamei largi de utilizari, se folosesc tot timpul anului, in stare proaspata sau uscata. Infiintarea culturilor de plante aromatice se face prin semanat direct, despartirea tufelor si, uneori, prin rasad.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Catalin
  5 iulie 2021
  Salut, Am si eu o problema cu 2 plante, un busuioc verde si unul albastru. Am atasat imaginile, please help. Multumesc mult.
  0
  1
  Meridor
  28 iunie 2021
  Am pe un pervaz afară mai multe aromatice. În frunzele de la busuioc, salvie și mentă au apărut găuri, dar n-am detectat încă cine le produce. Ce ar putea fi și cum să le tratez (ca să mai fie și comestibile ulterior)?
  0
  3
  Fulvia Meirosu
  16 ianuarie 2019
  Buna ziua, Am cumparat acest cardamom in octombrie, era totul ok. Acum arata asa, oare de ce ? Multumesc mult !
  0
  3
  Ciurea
  4 decembrie 2017
  Detin o cultura de sofran si ma gindesc ptr la anul ce vine cind o sa scot bulbii din pamint exista vreun tratamen la bulbi contra bolilor inainte de a fi insamintati.Mentionez la bulbi .si daca da cu ce as putea sai tratez.Va multumesc
  0
  1
  Brinzan Adrian
  28 martie 2016
  Buna, Am o problema in gasirea semintelor pentru plante aromatice de ghiveci, Voi aveti seminte speciale pentru plante aromatice la ghiveci? Ce tratamente ar trebui sa aplic pentru o mai buna crestere Multumesc
  0
  1
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

aromatice si condimentare
Aromatice si condimentare
Aromatice si condimentare

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec