Iarba Vantului - Discuții și păreri

Iarba Vantului - Buruiana paniculata de obicei perena, mai rar anuala, cu infratire puternica si crestere sub forma de tufa; creste pe soluri usoare, racoroase, indicatoare a lipsei de calciu. Perioada de germinare: de obicei toamna dar si primavara. Germineaza la lumina. Buruiana germineaza numai in soluri umede pana la ude. Pentru germinare are nevoie de lumina, la adancime de pana la 1 cm; Cotiledoane: fine, in forma de tirbuson; Frunzele adevarate: plate, aspre, rasucite elicoidal, fara stipule (urechiuse); ligulelele sunt regulat profunde si taiate in forma capilara; Paiele: verticale sau geniculate de inaltime 30 - 120 cm, plantele de toamna sunt mai puternic infratite decat cele de primavera; Floarea: spiculete monoflore, grupate in panicule mari, rare, ramificate dupa inflorire in panicule laxe, glumela inferioara este redusa (bobul este de 2 - 3 ori mai lung decat glumela); Perioada de inflorire: iunie - iulie; Seminte pe planta: 2.000 (1.000 - 12.000).
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Iarba Vantului

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.