Sugel - Discuții și păreri

Sugel - Lamium Amplexicaule - Buruiana cu inmultire prin seminte, anuala sau anual hibernanta, cu radacina pivotanta profunda. Iubeste solurile sanatoase, bogate in elemente nutritive, bine aerisite, usoare, nisipo-lutoase. Epoca de germinare: de obicei toamna, dar si primavera, are o germinatie superficiala; Cotiledoane: idem L. Purpureum, tuguiat la baza, cu ciocuri care nu se ating; Frunzele adevarate: opuse in cruce, rotund-reniforme. Perechile inferioare de frunze indepartate una de alta si lung petiolate. Frunzele superioare inconjoara tulpina, sunt ridate ca o retea (un fileu) si au marginile adanc canelate; Tulpina: verticala, cu inaltimea de 10 – 20 cm, ramificata la baza, patrata, paroasa la partea superioara; Floarea: roza pana la rosu - carmin, in verticile dense asezate la baza axilei foliare; Perioada de inflorire: martie – octombrie, pe vreme blanda infloreste apropae tot anul; Seminte pe planta: 200 (50 – 300).
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Sugel

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.