Spalacioasa - Discuții și păreri

Spalacioasa - Senecio Vulgaris - Buruiana anuala sau anual hibernanta, cu radacina conica. Prefera soluri tinere, umede, bogate in humus si in substante nutritive. Este indicatoare de azot. Epoca de germinare: aproape tot anul, are germinatie superficial; Cotiledoane: mici, linear lanceolate, cu varf rotunjit, aplatizate la baza, cu margini intregi, fata inferioara uneori de culoare purpurie; Frunzele adevarate: stralucitoare verde inchis, in forme foarte variate, primele spatulate, petiolate si dentate, cele care apar mai tarziu neregulat lobate pana la penate, frunzele superioare inconjurand tulpina; Tulpina: de obicei verticala si foarte ramificata, cu inaltime pana la 40 cm, rosietica; Floarea: capitule mici, galbene, de obicei verticale; involucrul este cilindric pe un singur rand, floare tubuloasa; Perioada de inflorire: primavara – toamna; Seminte pe planta: 4.000 (1.400 – 7.200).
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Spalacioasa

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.