Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ana
      28 iunie 2019
      0 urează frunze verzi

      zone cu mucegai alb in gazon

      Buna ziua!Am insamantat gazonul acum 1 luna de zile si dupa 2 saptamani au inceput sa apara cateva zone unde iarba a palit si avea ca un mucegai pe ea.Din pacate zonele s-au extins si nu stiu ce pot face ca sa salvez gazonul.Precizez ca nu am aplicat ingrasamant sau alte tratamente. Am udat gazonul seara si dimineata, iar acum 5 zile l-am tuns pentru prima data.Ce pot face ca sa il salvez?In zonele afectate mai pot reinsamanta?Va multumesc

      # 75739

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iunie 2019

      Buna ziua, in primul rand, portiunile afectate trebuie indepartate, apoi, se pot efectua tratamente cu Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), 10 g/10 l apa sau Falcon (Falcon 460 EC, 100 ml), 7 ml in 10 l apa. Acestea se pot alterna. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Topsin si dupa 7-10 zile se aplica Falcon. Dupa efectuarea tratamentelor, cel putin o zi, nu udati.
      Totusi, tratamentul este costisitor, mai ales daca sunt portiuni mari din gazon afectate. Eventual, efectuati 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile cu Topsin.
      Pentru zonele ce raman goale, puteti opta pentru un amestec special de seminte cu germinare rapida precum cel de la Hauert (Gazon regenerare Hauert, 2.5 kg). Mucegaiul respectiv a aparut cel mai probabil din cauza unei umiditati ridicate, poate si terenul respectiv retine apa. Pentru imbunatatirea circulatiei apei si a aerului in sol, catre radacinile plantelor, puteti aera gazonul. Se poate utiliza un aerator pentru gazon sau manual, cu ajutorul dintilor unei furnici.
      Cum am precizat si mai sus, este destul de costisitor, daca este afectat intr-o proportie mare.
      Pentru a-l ajuta, pe viitor, se recomanda administrarea periodica, conform recomandarilor de pe eticheta, a unui ingrasamant precum Ingrasamant Lichid Organic pentru Gazon Rasen Flussigdunger, 2.5 litri.

      # 75743
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi