Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Adrian
      2 mai 2023
      6 urează frunze verzi

      Zmeura cu frunze deschise la culoare si galbene

      Am niște zmeură remontantă primită de la cineva acum câțiva ani. A plantat-o tata in grădină si a fost lăsată neîngrijită până anul trecut. S-a făcut un stufiș mare de lăstari si a intrat bolile și dăunătorii in ea. Anul trecut s-a uscat jumate din ea. Unele putrezeau la baza tunpinii, altele se dezvoltau slab, apoi se uscau, altele nu se uscau dar nu se dezvoltau si faceau fructe foarte mici. Astă toamnă am făcut 2 rânduri din drajonii care nu aveau semne de boală. Unele le-am scos si le-am replantat in rând, iar altele care s-au nimerit in rând au rămas la locul lor. Am lăsat si vreo câțiva lăstari de anul trecut ca să mănânc fructe timpurii vara asta. Astă toamnă și primăvara asta am stropit-o cu Cupridin. Săptămâna trecută am pus la rădăcină cate o cană cu soluție de Tebustar fungicid (La recomandarea fitofarmacistei pt boala vasculară si alte boli fungice avute anul trecut). Ieri i-am pus la rădăcină cate o cană cu soluție de îngrășământ natural cu melasă. Tot ieri am stropit-o cu Mospilan + CpropMax. Acum mă îngrijorează faptul că frunzele sunt cam galbene, nu toate, in special cele din vârf. Dar si restul par cam deschise la culoare. Unii drajoni s-au dezvoltat bine, alti mai puțin. Din ce m-am informat pot fi multe cauze (Mă tem sa nu fie viroză pt ca se spune ca nu are tratament). Ce parere aveți si ce sfaturi sau recomandări de tratamente îmi puteți oferi? Mulțumesc!

      # 162686

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 mai 2023

      Buna ziua. Plantele din imagini prezinta simptome de cloroza ferica (carenta de fier). In acest caz, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de fier, precum: AMN Optiferrum, 500 ml, aplicat prin pulverizare foliara, conform recomandarilor de pe eticheta. Se administreaza cu regularitate, la interval de 1-4 saptamani.
      Pentru a le asigura necesarul de nutrienti pe parcursul perioadei de vegetatie, puteti consulta urmatorul plan de fertilizare: Plan fertilizare arbusti fructiferi.

      # 162713
      2 urează frunze verzi
      • Adrian
        7 mai 2023

        Mulțumesc!
        Pot amesteca CropMax cu fierul recomandat sa le administrez împreună?

        # 163467
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          8 mai 2023

          Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala a ingrasamintelor.

          # 163669
          2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

zmeur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zmeur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi