Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Florina Dragomir
      24 noiembrie 2022
      3 urează frunze verzi

      Zamioculcas – prezinta mici gauri pe frunze

      Buna ziua,
      Ieri seara am sesizat niște mici găuri pe frunzele plantei Zamioculcas care de ceva timp totuși, nu mai are un aspect verde și sănătos. Am schimbat pământul acesteia in Octombrie, am crezut ca aceasta ar fi cauza. Am văzut semne de îmbunătățire pt câteva săptămâni si de ceva zile este din ce in ce mai rau. Lângă zamioculcas am o hoya australis la care tot aseară am sesizat câteva găurele pe frunze, va atașez pozele.
      As aprecia enorm un răspuns si un ajutor!
      Va mulțumesc anticipat si eu si plantutele mele!
      O zi frumoasa!

      # 147186

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 noiembrie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa ne furnizati mai multe detalii: care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditatea aerului, lumina) la ce interval de timp realizati udarea si ce volum de apa utilizati? Unde este amplasata planta? Ati aplicat ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Daca da, ce produse ati utilizati si in ce doza? Se observa prezenta vreunui daunator (verificati cu atentie) sau panze fine?

      # 147224
      0 urează frunze verzi
      • Florina
        25 noiembrie 2022

        Desigur! Temperatura este între 20-22 grade, umiditatea variază între 40-60% iar planta este poziționată lângă fereastra, dar nu sta in lumina directa a soarelui. Intervalul de udare este undeva la 2-3 saptamani, cu aprox 300 ml de apa. Nu am aplicat nici îngrășământ, nici un alt tip de tratament și nu am sesizat dăunători, au existat doar niște musculițe negre de care am scăpat zilele trecute cu ajutorul capcanelor adezive galbene achiziționate de pe site ul vostru. Și eu m am gândit ca ar putea fi o bacterie sau ceva de genul, însă nu sunt sigur si de aceea am apelat la ajutorul Dvs.
        Ce părere aveți?
        Va mulțumesc mult pt interes si ajutor!

        # 147274
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 noiembrie 2022

      Buna ziua, per ansamblu planta arata bine. Deprecierea usoara a frunzelor a intervenit, cel mai probabil, in urma unui cumul de factori biotici si/sau abiotici, precum: o afectiune fitopatogena, udarea necorespunzatoare, lipsa fertilizarii regulate, posibil calitatea apei (care poate contine saruri, fluor, clor). Astfel, pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu fungicidul Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare uniforma pe planta. De asemenea, inainte de efectuarea tratamentului, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate (pe cat posibil). Totodata, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv, respectarea cerintelor de ingrijire specifice acestor specii (Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire), iar pentru a sprijini planta sa depaseasca perioada de stres, precum si pentru o dezvoltare sanatoasa, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, aplicat prin udare la radacina, conform indicatiilor de pe eticheta produsului. In plus, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 147279
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zamioculcas

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi