Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      24 februarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Zamioculcas – frunze galbene

      Oare puteți sa îmi spuneți de ce sunt frunzele asa galbene?

      # 155386

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 februarie 2023

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare avem rugamintea sa ne furnizati mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditatea aerului)? De cat timp detineti planta? Cat de des o udati si ce cantitate de apa utilizati la o udare? In incaperea respectiva exista oscilatii de temperatura? Planta este asezata langa o sursa de caldura (ex. calorifer)? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele mai exact? Ati administrat ingrasaminte, tratamente fitosanitare?

      # 155460
      0 urează frunze verzi
      • Andreea
        27 februarie 2023

        Bună ziua
        Planta este amplasata sub geam sursa de caldura nu este lângă ea , am folosit îngrășământ pentru plante de camera , de o luna a început sa se usuce sa se îngălbenească, eu o udam odata pe saptamana oare este prea mult? Da ghiveciul are gauri ca să iasă apa

        # 155536
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          28 februarie 2023

          Buna ziua. Ingalbenirea frunzelor poate fi cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire, de exemplu: udare necorespunzatoare, lumina nepotrivita, lipsa nutrientilor, posibil calitatea apei (care poate contine saruri, fluor, clor) etc.
          Planta din prima fotografie pare afectata intr-o proportie destul de mare si nu se poate preciza daca isi va mai reveni. In cazul plantei din a doua fotografie, intrucat mai prezinta portiuni verzi, se recomanda udarea moderata, lasand primii 3-4 cm ai substratului sa se usuce intre doua udari, iar apa folosita nu trebuie sa provina direct de la robinet. Apa se poate lasa in prealabil intr-un vas deschis timp de 24 de ore. De asemenea, atunci cand udati, este important sa verificati orificiile pentru drenaj (sa nu fie obturate) si sa evitati stagnarea apei in tavita.
          In ceea ce priveste lumina, se recomanda amplasarea plantei in conditii de lumina moderata. Pentru mai multe informatii despre conditiile de mediu si de ingrijire specifice acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire.
          Pentru a-i oferi necesarul de nutrienti si pentru a incuraja cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante decorative de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Se aplica prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

          # 155585
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zamioculcas

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi