Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bianca
      16 august 2022
      1 urează frunze verzi

      Yucca se usucă

      Buna, apelez din nou la ajutorul vostru❤️. Am o yucca spre îngrijire și se usucă. O ud rar cu putina apa (odată la 3 sapt), nu sta in direcția soarelui, are și ceva linii albe le frunze. Ce îmi recomandați sa fac ?

      # 137943

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 august 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditatea aerului)? Ce cantitate de apa utilizati la o udare si cum se efectueaza udarea? Pulverizati frunzele cu apa? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati administrat ingrasaminte? Se observa prezenta daunatorilor pe planta?

      # 137972
      0 urează frunze verzi
      • Bianca
        16 august 2022

        Buna.
        Planta este amplasată in living la 2.5 m de geam (soarele nu bate direct decât 2 ore dimineața și nu ajunge direct pe planta).
        In apt sunt maxim 26 de grade in zilele cu canicula afara și minim 23 (in ultimele 3 luni), umiditatea nu as putea sa o zic.
        Am pus foarte putina apa – 1/3 dintr-un pahar, odată la 3 săptămâni, o ud cu o mica stropitoare împrejur.
        Am pulverizat-o doar de 3 ori in ultima sapt dar putin, am aflat târziu ca trebuie pulverizată.
        Ghiveciul are orificii de drenaj.
        Simptomele au apărut la mijlocul lunii Iulie.
        Am pus 2 bare de îngrășăminte universal (dar una am scos-o ca am crezut ca nu ii face bine, pe cealaltă nu am găsit-o)
        Nu am văzut nici un dăunător.

        Multumesc mult 🙂

        # 138023
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          17 august 2022

          Din informatiile oferite, cel mai probabil aspectul plantei (frunze usor deshidratate, varfuri uscate) a fost determinat de factorii de mediu si de ingrijire: udare insuficienta, umiditate atmosferica scazuta, posibil curenti de aer, carente nutritive etc.
          Intrucat aceste specii prefera umiditatea aerului usor ridicata, se recomanda pulverizarea periodica a frunzelor cu apa necalcaroasa. In ceea ce priveste udarea, este indicat sa udati planta moderat (atunci cand primii 5 cm ai substratului s-au uscat), insa cu o cantitate suficienta de apa, pentru ca intreg substratul sa fie imbibat si implicit, toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. Daca in momentul udarii apa traverseaza rapid substratul, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. Mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire se regasesc in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.
          Pentru stimularea activitatii microbiologice din substrat si revitalizarea plantei, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant organic, precum AMN Verde, 500 ml, aplicat prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Simultan, pentru a stimula cresterea sanatoasa, puteti avea in vedere si aplicarea prin pulverizare foliara (conform specificatiilor de pe eticheta), a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor verzi de interior: Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml.

          # 138063
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi