Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Madalina
      3 februarie 2023
      5 urează frunze verzi

      Yucca – frunze afectate

      Buna ziua ! Am planta asta de vreun an aici in apartament , vara am udat o mai mult acum o ud la o săptămâna aproape doua dar de vreo 2,3 luni a început sa se îngălbenească frunzele si sa se usuce . I-am schimbat pământul am curățat-o părea ca începe sa își revină dar acum a început iar sa se îngălbenească si frunzele sunt așa moi veștejite nu mai sunt tari cum ar fi normal . I-am mai dat in trecut cu biopon Luciu pentru plânge verzi si cam acum o luna i am luat si niște biopon îngrășământ pentru yucca si palmieri . Ce as putea sa ii fac nu as vrea sa o pierd 😕

      Attachments:
      # 153021

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 februarie 2023

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, avem rugamintea sa ne oferiti cateva detalii suplimentare: Care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditatea aerului, temperatura)? Planta este amplasata in apropierea unei surse de caldura (ex calorifer, incalzire in pardoseala) Cand au aparut primele simptome de depreciere? Cu ce cantitate de apa efectuati udarea ? Ati aplicat ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Ati observat prezenta unor daunatori sau panze fine?

      # 153038
      0 urează frunze verzi
      • Madalina
        3 februarie 2023

        Temperatura 23,24 grade , exista un calorifer in apropiere dar nu cred ca bate caldura in ea pentru ca este draperia groasa .Ca si lumina este lângă geam . Ca si îngrășământ i am pus cam de o luna Biopon pentru yucca si palmieri si am mai folosit tot biopon pentru luciu plante verzi .Dăunători nu știu ce sa zic nu am văzut nimic doar niște musculițe mici care sunt de ceva timp pe aici care zboară pe acolo pe la suprafața pamantului .Ca si cantitate de apa cam o cana la udare . Pământul nu pare a fi ud am încercat sa o ud si punând apa in farfuria ghiveciului da nu a absorbit aproape deloc .Sunt cam 2 luni de când nu se simte prea bine .

        # 153041
        0 urează frunze verzi
        • Madalina
          3 februarie 2023

          Deasupra are pământ normal un strat subțire iar mai jos are un pământ pentru palmieri de ăla pufos așa .

          # 153043
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            3 februarie 2023

            Buna ziua. In cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli, cel mai probabil ingalbenirea frunzelor a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijire: udarea necorespunzatoare (volum de apa redus utilizat la o udare), curenti de aer, scaderea intensitatii luminoase etc. In plus, ingalbenirea si caderea frunzelor de la baza poate fi un fenomen obisnuit, ce intervine odata cu cresterea si imbatranirea plantei. In acest caz, este recomandat sa amplasati planta intr-un loc in care sa beneficieze de mai multa lumina naturala (pe cat posibil) si sa o udati moderat, cu o cantitate suficienta de apa, in functie de nevoile plantei si de conditiile de mediu din incinta. Mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire sunt detaliate in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire. In plus, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant organic, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
            Incepand din primavara, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru sau Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta produsului ales. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

            # 153074
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi