Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Mela
   31 decembrie 2019

   Yucca – insecte in substrat

   Buna ziua.

   In ultimul timp i s au cam vestejit frunzele si unele sunt galbene. Il ud rar data la 2 saptamani dar avea un ghiveci decorativ in care intra ghiveciul lui. Cand l am scos am gasit 2 tipuri de insecte, cele albe din imagine si ceva asemanator cu furnicile.
   L am pulverizat o data pe luna, am crezut ca i face bine.
   Ca solutii am Tratament Total de la superplant, Novadim progress si Rock effect de la natura, poaye e vreunul bun. Cu ce ii dau ,cum ii dau, ce cantitate?
   Multumesc din suflet.

   #68420 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   31 decembrie 2019

   Buna ziua, este important sa lasati pamantul sa se usuce intre doua udari, mai ales in aceasta perioada, cand plantele se afla in repaus vegetativ relativ. Umiditatea ridicata in substrat poate cauza aparitia acestor insecte.
   Se poate pulveriza usor substratul de la suprafata ghiveciului cu un insecticid cu spectru larg de actiune precum Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), in doza 1,5 g/ 7,5 l apa. Daca se observa prezenta insectelor si pe frunze, este indicat sa fie pulverizate si acestea. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 5-7 zile, in functie de intensitatea atacului.
   De asemenea, se poate utiliza si o capcana adeziva pentru monitorizarea si controlul insectelor precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte).
   In primavara, este indicat sa inlocuiti primii centimetri de substrat de la suprafata ghiveciului cu unul proaspat, special pentru plante verzi, precum cel de la Agro (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri).

  • Mela
   6 ianuarie 2020

   Eu vara o udam la luna dar nu i mergea bine nici asa . Ii ramane mereu pamantul umed jos pentru ca ghiveciul ei intra in altul decorativ fara spatiu sa respire in lateral. Eu nu inteleg cum pot altii sa tina plantele in ele, eu mereu le stric cand incerc sa le pun in ghivece decorative. Le scot afara cand le ud , le las sa se scurga si apoi le pun la loc.Degeaba.
   Cu udarea eu spun ca o tin stricta ca mi am luat si aparat de masurarea a umiditatii dar ultimul cm e mereu ud.
   Sa renunt complet la ghivecele decorative?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   6 ianuarie 2020

   Buna ziua, ghivecele decorative mentin umiditatea din substrat o perioada mai lunga de timp. In acest caz, puteti renunta la ghiveciul decorativ sau puteti sa udati planta la un interval mai mare de timp, astfel incat substratul sa se poata usca intre doua udari.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.