Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Miruna
      23 septembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Yucca are frunzele lasate

      Planta acum este in living , primește lumina dar nu sta in soare. A fost udată o data pe săptămâna cu aproximativ 500ml apa. In vara i-am schimbat pamantul si am scos-o afara pe terasa sperând ca își va ridica frunzele. Am folosit ingrasamant lichid biopon conform instrucțiunilor de pe ambalaj . Planta este verde, primesc mereu frunze noi, dar cele vechi parca cresc mai mari si mai late. Exista vreo sansa sa își revină si sa își ridice frunzele? Poate fii tunsa si sa își faca alta coroana?

      # 142446

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 septembrie 2022

      Buna ziua. Planta din imagini pare sa prezinte simptome de deshidratare (cel mai probabil din cauza volumului insuficient de apa utilizat la o udare). Udarea acestei plante trebuie realizata moderat, cand primii 5 cm ai substratului s-au uscat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie complet impregnat. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid substratul, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 minute, pentru a permite saturarea completa a substratului. Mai multe informatii despre ingrijire se regasesc si in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In continuare, pentru a stimula activitatea microbiologica din substrat si pentru a ajuta la revitalizarea plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic, precum AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, in doza de 30 ml/ 10 L apa, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
      In plus, pe intreaga perioada de vegetatie, pentru a asigura hidratarea si stralucirea frunzelor, precum si imbunatatirea procesului de fotosinteza, puteti avea in vedere ingrasamantul: Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, prin pulverizare foliara conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
      Totodata, pe frunze se observa prezenta unor pete/decolorari/formatiuni, de aceea, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne mentionati daca sunt prezenti daunatori (si se pot desprinde usor cu unghia de pe frunze), ori daca sunt doar pete si pot indeparta cu o laveta umeda.

      # 142531
      0 urează frunze verzi
    • Miruna
      26 septembrie 2022

      Multumesc frumos pentru sfaturi.

      # 142576
      1 urează frunze verzi
    • Pienariu Adina
      29 noiembrie 2022

      Am și eu o floare yucca.Am mutat-o într-un ghiveci mai mare și a început să se usuce.Ce aș putea să-i fac ??? Multumesc frumos.

      # 147369
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        29 noiembrie 2022

        Buna ziua. Deprecierea plantei a fost determinata cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: schimbarea conditiilor de mediu, stresul suferit in urma transplantarii, posibil lumina insuficienta, fertilizare necorespunzatoare etc.
        In acest caz, avand in vedere transplantarea recenta, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate administra prin udare, in doza de 1-5 ml/1 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.
        Incepand din primavara, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante verzi, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru, aplicat prin udare la radacina conform indicatiilor de pe eticheta produsului. De asemenea, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.
        In plus, pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestor specii, detaliate si in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 147371
        0 urează frunze verzi
      • Pienariu Adina
        2 decembrie 2022

        Multumesc frumos. Tulpina este foarte moale și m-am gândit să tai floarea jos pentru că se va usca cu totul. Așa poate mai are o șansă floarea tăiată.

        # 147528
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi