• Acest subiect are 2 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 7 august 2023 la 14:23 de Gabriela.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Lata Gabriela
   6 august 2023
   2 urează frunze verzi

   Vita de vie, simptome de fitotoxicitate dupa aplicare tratamente

   Buna ziua!
   Am stropit-o dupa un plan de stropiri folosit de 2ani aproape fara probleme, dar acum am folosit universalis si zebra amestecate in pompa de stropit. Stropirea am facut_o dupa ora 6 dupa amiaza deci inca , cald afara. A 2 a zi deja am gasit lastarii ofiliti si multe frunze cu pete negre….Dupa alta zi deja frunzele cu pete negre se ofileau si apareau altele…Am realizat ca eu am facut ceva gresit…Ce mai pot face sa nu o pierd? e foarte sensibila , adusa din Grecia si adaptata la noi…Cum pot remedia ca sa nu o pierd?

   #180380

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 august 2023

   Buna ziua. Pentru a stimula refacerea frunzisului si pentru a sprijini planta in depasirea perioadei de stres, se recomanda utilizarea unui fertilizant foliar precum: Terra-Sorb Foliar, 250 ml, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot aplica 2-3 tratamente, prin pulverizare pe frunze, la interval de 10-14 zile. Este indicat ca tratamentele sa se efectueze dimineata devreme, cand temperaturile nu sunt foarte ridicate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.
   De asemenea, pe viitor, atunci cand vreti sa combinati anumite produse de protectia plantelor, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora. De regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia). Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
   Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.

   #180464
   0 urează frunze verzi
   • Gabriela
    7 august 2023

    Mulțumesc din suflet ptr răspuns…Mâine primesc deja ce mi.ati recomandat…

    #180500
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

vita-de-vie-cultivare-ingrijire
Arbusti
Vita de vie

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi