• Acest subiect are 3 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 2 august 2017 la 12:57 de Tom Botanistul.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Andreea Oprican
      13 aprilie 2017
      1 urează frunze verzi

      Violete de parma- pete albe pe frunze si flori

      Buna! Am primit o violeta mov si 2 frunze puse in pamant. Frunzele s-au prins si au dat 4 puisori de violete, dar frunza mama si florile de la violeta mov au ceva alb pe ele si se ofilesc. Pe frunzele de la puisori nu se observa nimic. Ce este si ce tratament le pot da pt a le salva?Cand este indicat sa separ puisorii si ce diametru sa aiba ghiveciul pt fiecare? Acum sunt intr-un ghiveci cu diametru de 9cm si aproape nu se mai vede pamantul.

      # 63957

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 aprilie 2017

      Frunzele puse in pamant in vederea inmultirii, dupa ce se formeaza plantutele si acestea prezinta radacini, se pot indeparta (se taie frunza batrana lasand o portiune de petiol sau se indeparteaza cu totul). Aceste frunze se afla in declin si pot fi afectate de diversi fungi. Plantutele se pot muta daca au format radacini proprii. Pentru moment se poate muta fiecare plantuta intr-un ghiveci de care aveti, cu diametrul de 9 cm. In ceea ce priveste petele albe, este posibil sa fie vorba despre fainare. Se pot aplica 2-3 tratamente alternand 2 fungicide precum Kumulus (Kumulus DF, 1 kg) si Shavit (Shavit F 72 WP, 20 g). Tratamentele se aplica la intervale de 7 zile intre ele iar solutia se aplica prin pulverizare fina.
      Asigurati o buna ventilare a camerei in care sunt tinute plantele.

      # 63962
      0 urează frunze verzi
    • Ionescu Pavel
      1 august 2017

      Am pe florile de la violetele de parma niste insecte mici lungi care ataca florile numai si mica foarte repede trebuie sa fi atent sa le vezi au culoare gri deschis le-am stropit cu mospilan dar nu mor .imi puteti spune cu ce sa le dau. multumesc

      # 63963
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul
        2 august 2017

        Din cele mentionate intelegem ca plantele sunt atacate de trips. Se pot efectua tratamente la interval de 7 zile cu insecticide cum ar fi Faster (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)), 2 ml dizolvat in 6 litri apa, si apoi Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), 1.5 grame dizolvate in 6 litri apa. Solutia se aplica prin pulverizare, acoperind atat partea inferioara cat si cea superioara a frunzelor.

        # 63964
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Violeta de parma

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi