• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 14 aprilie 2020 la 10:48 de Mihaela Gavrilescu.
Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Mihaela Gavrilescu
   14 aprilie 2020

   violete de Parma cu frunze mici in centru

   Buna ziua! Am observat de curand cum majoritatea violetelor mele de Parma prezinta o caracteristica noua: toate frunzele noi din centru raman mici si adunate, iar in timp chiar se usuca. Astazi m-am gandit ca ar putea fi un virus care sa le afecteze. Trimit in atasament cateva poze. Ce a4 putea fi si ce tratament este necesar?

   #63997 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   14 aprilie 2020

   Buna ziua, din fotografiile trimise de dumneavoastra, violetele prezinta simptomele unei dereglari fiziologice deseori intalnita la aceste plante, cauzata de factorii externi (fertilizare in exces, lumina puternica, temperatura prea ridicata, substratul greu etc.). Astfel, se recomanda amplasarea violetelor intr-un loc ferit de surse directe de caldura, iar la udare, folositi cantitati moderate de apa si lasati substratul sa se usuce suficient intre udari. De asemenea, este important sa mentineti un interval de cel putin doua saptamani intre fertilizari si sa folositi un ingrasamant granular, special pentru plante cu flori.
   Informatii detaliate despre ingrijirea corespunzatoare a violetelor africane puteti gasi in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Saintpaulia.

  • Mihaela Gavrilescu
   15 aprilie 2020

   Multumesc mult pentru indrumari! Fertilizare nu am facut in ultimele 3 luni, iar violetele stau la umbra, dar este foarte posibil sa fie corelat cu aerul cald din casa pe timpul iernii si substratul destul de tare si compact. Tin cont de recomandarile dumneavoastra. Zile frumoase!

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.