Vezi 1 fir de răspunsuri
  1 Răspunsuri
  • Lucia
   30 aprilie 2018

   Violete cu pete albe pe frunze

   Buna ziua,
   Am cateva violete africane care de ceva timp au frunzele cu pete mai decolorate, albicioase, unele frunze sunt aproape complet decolorate. Frunza nu e moale, pare ok ca si structura doar culoarea nu e ok, unele au chiar flori. Mentionez ca acest lucru se intampla cu un grup de violete pe care le am, celelalte asezate la jumatate de metru de acestea nu au nimic. Am de mult timp violete si cred ca stiu sa le ud dar nu mi s-a mai intamplat asa ceva. E vreo boala a plantei sau eu nu fac ceva bine cu ele? Sa rup frunzele nu prea e o solutie ca raman fara frunze unele asa e de extinsa problema. Florile stau pe o masuta in spatele perdelei.
   Va rog sa ma ajutati cu o sugestie ce sa fac cu ele
   Multumesc mult

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   30 aprilie 2018

   Frunzele violetelor se isi pot schimba culoarea din mai multe motive. Prima este o boala numita fainare, insa nu este in cazul de fata.
   Urmeaza apoi cazul unor mutatii genetice, influentate de anumiti factori: stres indus plantelor din cauza temperaturii, luminii si umiditatii. In orice caz, nu este atat de problematic.
   Incercati sa pozitionati plantele intr-un spatiu luminat (cu lumina indirecta), la o temperatura constanta, si evitati stresul hidric (lipsa/excesul de apa).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier