Vezi 7 fire de răspunsuri
  8 Răspunsuri
  • Mirela
   6 aprilie 2017

   Violeta de parma atacata de paduchele lanaos

   Impotriva paduchelui lanos aparut pe violeta de Parma se poate folosi si Faster 10CE?

  • Tom Botanistul
   7 aprilie 2017

   Pentru combaterea paduchilor lanosi cele mai indicate insecticide care se pot aplica sunt Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 5 l de apa si se pulverizeaza pe planta. Tratamentele se vor repeta la 7-10 zile, iar solutiile se vor alterna astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticide. In momentul pulverizarii, se insista cu solutia in locurile unde se afla daunatorii.

  • Laura
   3 mai 2017

   Buna ziua. Pe violeta de parma a aparut ceva alb si lipicios. Nu stiu ce este.

   • Tom Botanistul
    7 mai 2017

    Din cele mentionate, intelegem ca plantele sunt atacate de paduchii lanosi. Pentru combaterea acestora se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g) sau Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 5 l de apa si se pulverizeaza pe plante. Tratamentele se vor repeta la 7-10 zile, iar solutiile se vor alterna astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticide. In momentul pulverizarii, se insista cu solutia in locurile unde se afla daunatorii.

  • Violeta
   2 noiembrie 2020

   Puteti sa-mi spuneti va rog ce daunator are violeta din poza atasata si cu ce o pot trata. Am cumparat Mavrik 2F, dar nu stiu daca e potrivit si in ce dilutie. Multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   2 noiembrie 2020

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva imagini relevante atat cu planta (in ansamblu), cat si cu daunatorul.

  • Violeta
   2 noiembrie 2020

   Am atasat poze cu violeta in cauza. Sunt puricei alb verzui

  • Violeta
   2 noiembrie 2020

   Nu-mi permite sa atasez mai multe poze. Daca puteti sa-mi lasati o adresa de email unde va pot trimite. Multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   2 noiembrie 2020

   Deoarece violeta de parma este o planta sensibila la umiditatea atmosferica ridicata, nu se recomanda pulverizarea pe frunze decat in cazul aplicarii tratamentelor. Astfel, in primul rand, pentru monitorizarea si controlul insectelor zburatoare (musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive, precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte). In cazul in care ati observat insecte capturate si este necesara aplicarea insecticidului, puteti efectua un tratament utilizand produsul Mavrik 2F (Mavrik 2 F, 5 ml ), in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Este important sa utilizati apa la temperatura camerei, dedurizata.

Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier