Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Maria
   2 iunie 2021

   vinete – frunze rasucite

   Din ce cauza sta frunză asa strânsă? Am fertilizat cu azot și complexa echilibrat și am stropit cu vertimec. Din ce cauza este asa? Ce ii pot da?

   #90389

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   2 iunie 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa mai atasati cateva poze, cat mai relevante cu plantele si sa ne oferiti mai multe detalii: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Cand s-a realizat plantarea? In ce doza ati administrat ingrasamantul si ce tip ati aplicat? In ce perioada a zilei ati administrat Vertimecul si cum s-a realizat dilutia produsului? Se observa prezenta vreunui daunator pe plante?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 iunie 2021

   Daca paianjenii observati sunt de dimensiuni mari, este important de mentionat ca acestia nu sunt daunatori, ci dimpotriva, sunt utili in gradina, hranindu-se cu multe din insectele care provoaca neplaceri. Avand in vedere ca nu ati precizat si alte detalii (conditiile de mdiu, cand s-a realizat plantarea), simptomele pot aparea si in urma modificarii conditiilor de mediu la plantare (mai exact, temperaturi mai mici comparativ cu cele din rasadnita, diferente mari in compozitia noului substrat, salinitate etc. ). Pentru a stimula cresterea sanatoasa si depasirea perioadei de stres, se recomanda administrarea periodica, prin udare a unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice: Yokosan, 100 ml. Acesta contribuie la imbunatatirea fertilitatii solului, stimuleaza dezvoltarea sistemului radicular si ajuta plantele sa fie mai tolerante la factorii de stres (inghet, seceta si stresul biotic etc.). Totodata, reduce semnificativ nevoia de aplicare a ingrasamintelor chimice.
   Pentru a evita instalarea anumitor boli/atacul daunatorilor, functie de fiecare fenofaza, este recomandat sa efectuati tratamente preventive, prezentate in urmatorul program de tratamente: Vinete - Program de tratamente.
   De asemenea, pe viitor, este indicat sa asigurati o fertilizare echilibrata, in functie de necesitatiile, precum si dupa o analiza in prealabil a solului. Pentru informatii detaliate despre lucrarile de ingrijire, va rugam sa consultati: Vinete, informatii despre tehnologia de cultura.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

vinete - frunze rasucite Comunitatea Botanistii
Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec