Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Aurel
   21 septembrie 2020

   Vinete decolorate si crapate

   Buna ziua,
   Vinetele mele, cand sunt mici sunt mov cum ar trebui. Pe masura ce iau in volum se decoloreaza, crapa si sunt foarte tari. Care sa fie problema?

   #72277 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 septembrie 2020

   Buna ziua, Simptomele de crapare prezente in imaginile atasate nu sunt specifice vreunei boli. Aceste crapaturi apar de obicei din cauza conditiilor climatice nefavorabile, respectiv oscilatiile de umiditate (mai exact atunci cand dupa o perioada ploioasa urmeaza o perioada secetoasa), sau acumularea unei cantitati mari de apa in urma precipitatiilor abundente. Acesti factori duc la anumite modificari ale celulelor, care prin largire determina craparea fructelor.

  • Aurel
   22 septembrie 2020

   Si culoarea aceea ce denota, o carenta de ceva sau tot din cauza conditiilor climatice?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 septembrie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre vinetele din imaginile atasate. Unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? De asemenea, ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome?

  • Aurel
   23 septembrie 2020

   In aer liber, nu in solar. Vremea a fost secetoasa, ca in toata Muntenia, asa ca am udat de doua ori pe saptamana cate o ora, prin picurare. Ingrasamant am pus acum doi ani, balegar. Stropiri, cele recomandate pentru vinete, dar nu chiar pe toate. Aceeasi problema am avut-o si anul trecut. Ma intreb daca sunt bune de consum dar pentru ca sunt foarte tari cand apas cu degetul, nu imi par coapte.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 septembrie 2020

   Buna ziua, In cazul acestor vinete nu se recomanda consumarea lor iar faptul ca nu sunt coapte in interior se datoreaza fertilizarii insuficiente . Gunoiul de grajd nu aduce un aport considerabil de nutrienti solului incat sa inlocuiasca fertilizarile regulate cu ingrasaminte specifice pentru legume iar daca a fost si o perioada secetoasa, acesti factori au contribuit la starea actuala a plantelor.
   Anul viitor se pot aplica ingrasaminte speciale pentru legume (https://www.botanistii.ro/ingrasaminte/hauert-ingrasamant-organic-legume-1-5-kg.html) si un ingrasamant precum Ingrasamant Calciu Wuxal Calciumdunger, 1 litru care sa sustina cresterea si coacerea normala a fructelor.

Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Macovei Marian
  16 iunie 2021
  Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc
  0
  2
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1