Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gheorghe Serbanescu
   29 mai 2020

   vinete cu frunze ingalbenite si coletul uscat

   Buna dimineata!

   Repostez aici problema mea, am postat-o gresit in raspunsuri la intrebarea altcuiva.
   Nu pot identifica boala, ar putea fi mana de sol? Vinetele se ingalbenesc, se usuca la colet si mor. Sunt plantate in solar, au fost tratate cu Topsin, inainte de plantare. Le-am stropit, de doua ori, cu Dithane si Bravo+Fertisol. S-au uscat 2 din 40. Unele, putine, arata binisor. Cele mai multe sunt galbene si cresc foarte greu. Ud prin picurare. In zilele urmatoare as vrea sa le stropesc cu Score.
   Va rog sa imi recomandati un tratament.

   Multumesc!

   #72239 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 mai 2020

   Buna ziua, din fotografiile si informatiile trimise, simptomele pe care le prezinta vinetele sunt provocate de diferiti agenti patogeni din sol. Se recomanda eliminarea plantelor afectate din solar si arderea acestora si reaplicarea unui tratament cu fungicidul Topsin, prin udare la sol. Pe viitor, este indicata respectarea unui asolament (evitarea cultivarii succesive a plantelor din familia Solanaceae, de exemplu tomate, vinete, ardei, cartof), respectarea masurilor de dezinfectie a solului, inaintea infiintarii oricarei culturi si aplicarea tratamentelor preventive, inaintea instalarii bolilor si daunatorilor. Dezinfectia se poate efectua prin mai multe metode, detaliate in urmatorul articol: Dezinfectia solului din sere si solarii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Macovei Marian
  16 iunie 2021
  Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc
  0
  2
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1