Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Platica Luana
   12 august 2020

   Vinete atacate si frunze uscate

   Am probleme mari cu vinetele sunt atacate de acarieni cred… Și în afară de asta frunzele se usucă de la margini și se încovoaie

   #72269 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 august 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre planta din imaginile atasate. Unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? De asemenea, ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta sau alte semne vizibile?
   De asemenea, va rugam sa atasati si alte imagini relevante cu plantele afectate (atat cu intreaga planta, cat si in detaliu).

  • Luana
   13 august 2020

   Daunatorul se vede foarte clar în poza pe care am trimis o, la fel și frunza atacată ..planta este crescută în grădină o ud prin picurare la două trei zile în funcție de temperatura de afară câte trei ore …am plasă antigrindină și antiumbrire am stropit cu Topsin 500 SC luată tot de la dumneavoastra si care a venit dupa 5 zile, nu in 24 de ore cum spuneti pe site.. V am scris acum 3 zile si abia azi a ti raspuns..Deci iar intarziere.
   Iar ultimul tratament efectuat a fost cu foarfeca.. am tăiat toate frunzele atacate am lăsat doar mici frunzulițe care abia au apărut. Sper să îmi dați o soluție mai rapidă decât prima dată să scap și de acești viermi care îmi atacă vinetele ca să nu le pierd de tot din cauza altei întârzieri..

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 august 2020

   Buna ziua, daunatorul din imagine pare a fi larva gandacului de Colorado, de asemenea se observa si simptomele unui atac de acarieni. In acest caz, este indicat sa efectuati tratamente cu un insecticid precum Match (Match 050 EC, 15 ml ), aplicat prin pulverizare in doza 15 ml/ 10 l apa si un acaricid precum Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), aplicat prin pulverizare in doza 5 g/ 5 l apa. Cele doua produse se vor alterna la 7-10 zile. Mai exact daca primul tratament se va face cu Match, dupa 7-10 zile se va efectua tratamentul cu Nissorun. Este important sa respectati timpul de pauza de la ultimul tratament efectuat pana la recoltare/consum mentionat pe eticheta fiecarui produs.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Macovei Marian
  16 iunie 2021
  Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc
  0
  2
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1